2 EKİM GÜNDEMİ

2 Ekim Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla düzenlenen özgürlük nöbetini devralan Normandiya'dan Kürtler, AİHM’in hukuk dışı kararına karşı duracaklarını vurguluyor.

-KCK Halklar ve İnançlar Komitesi Üyesi Cihan Eren, AKP’nin milliyetçi siyasal İslam’ın, Kürt imhası üzerine kurulmak durumunda olduğunu belirterek, “İslam, Türk egemenleri için bir şey elde ediyorsa, bir yerleri işgal ediyorsa, talan-ganimet kaldırıyorsa anlamlıdır, başka da herhangi bir anlamı yoktur. Erdoğan kişiliğinde bu çok açıktır” dedi.

-Uzun ve zorlu bir yolculuğun ardından Xakûrkê’den Şemzînan’a ulaşıyoruz. Başından beri Kürt özgürlük mücadelesinin önemli alanlarından olan Şemzînan’da gerillaya tanıklık ettik.

-Amed Şehir Tiyatrosu oyuncusu Yavuz Akkuzu, seyircilerin Kürtçe tiyatrolara sahip çıkması gerektiğini belirterek, "Çünkü Kürtçe tiyatro Kuzey'de en fazla 4-5 gruptan oluşuyor" dedi.

-Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bekir Kaya’nın hala tutuklu olmasına gerekçe gösterilen Tiziz Köprüsü'nün yeniden yapılmasına onay veren 50 belediye meclis üyesi ifade verdi.

-Gabar Dağı’nın yasaklanan köylerinde çobanlık yaparak yaşamını sürdüren Yusuf Demirci, "Koçerlik de denmez bizimkine yerleşik hayat da denmez. Ama Cudi ve Gabar’ın 50 yıllık bekçisi diyebilirsiniz" dedi.