2 Gemlik yürüyüşçüsü tutuklandı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a ilişkin yapılan yürüyüşe katıldıkları için gözaltına alınan HDP Kadıköy İlçe Eşbaşkanı Koray Türkay ile İsmail Temel tutuklandı.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Tevgera Jinên Azad (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi ve MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED’in Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması ve özgürlüğüne kavuşması için Kadıköy’de yaptığı Gemlik Yürüyüşü’nde gözaltına alınan 25 kişi, savcılıkta ifadeleri alınmak üzere  gün içinde Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Savcılıkta, “Toplantı ve gösteri kanuna muhalefet etmek” yanı sıra yürüyüşte atılan “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Zap, Avaşîn, Metîna, selam sana gerilla” şeklindeki sloganlar nedeniyle suçlandı.

Savcılık ifadelerinin ardından 23 isim adli kontrol uygulaması şeklinde uygulama ile serbest bırakılmak üzere Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. 23 isim de serbest bırakıldı.

HDP Kadıköy İlçe Eşbaşkanı Kuray Turkay ve Sosyalist Gençlik Derneği Federasyonu (SGDF) üyesi İsmail Temel, aynı iddia yanı sıra “Polise mukavemet etmek” iddiasıyla tutuklamaya sevk edildi. 4’üncü Sulh Ceza Hakimliği’nde sorguları yapılan Türkay ile Temel aynı iddialardan tutuklandı.