21 MART GÜNDEM

21 Mart Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-HDP’nin 31 Mart yerel seçimleri kapsamında düzenlediği miting ve etkinlikler takip edilecek.

-Kürdistan ve Türkiye’deki Newroz kutlamaları takip edilecek.

-HDP Sultangazi Belediyesi Eşbaşkan adayları, önceki seçimlerde yüzde 17’ye kadar çıkan oylarını, ciddi oranda artıracaklarını ve oldukça iddialı olduklarını söyledi.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Almanca’ya yeni çevrilen kitabı “Kapitalist Uygarlık: Maskeli tanrılar ve örtük krallar çağı” Almanya’nın önemli kitap etkinlerinden biri olan Leipzig kitap fuarında tanıtılacak.

- DBP’li belediyeler, halkın sorunlarını toplumsal ihtiyaçları referans alarak çözmek için tüm olanaklarını zorladı. Kayyum Rejimi ile birlikte tüm sosyal politikalara adeta savaş açıldı ve AKP’nin hedefi haline getirildi.

-DKP/BÖG davası tutsaklarından Mehmet Yozcu ve Efe Çatalbaş 1 Mart'ta destek amaçlı başlattıkları açlık grevini "süresiz-dönüşümsüz" açlık grevine çevirdiklerini duyurdular.

-AKP, Erciş’teki seçim çalışmalarında, köylüleri silahlandırıp koruculaştıracağını ve yapımı devam eden cezaevini en yakın sürede hizmete sokacağını vaat ediyor.

-AKP'nin toplumun örgütsüzlüğünden güç aldığını belirten PKK Yürütme Komitesi Üyesi Cemal Şerik, "AKP rejiminini özel savaş karakteri ayakta tutuyor. Çünkü ekonomik ve askeri olarak dağılmış durumda" dedi.