21 MAYIS GÜNDEM

21 Mayıs Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla 30 Nisan’dan itibaren 15 PKK ve PAJK’lı tutsağın ve 10 Mayıs’tan itibaren 15 tutsağın başlattığı ölüm orucu direnişi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-QSD’nin elindeki Şahab Ahmed Abdüllatif, 2017’den itibaren Dêrazor’dan Türkiye, Türkiye’den Avrupa ve Körfez ülkelerine DAİŞ’in para transferini, Emniyet ve MİT’in bilgisi dahilinde yaptığını söyledi.

-Avrupa’daki Kürtlerin en uzun eylemi niteliğindeki Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, 361’inci haftasında yeni bir grubun katılımıyla sürüyor.

-Qamışlo’da açlık grevi ve ölüm orucu direnişlerini sahiplenmek için düzenlenen çadır eylemi sürüyor.

-Tecridin sona ermesi için açlık grevinde olan tutsak Mesut Yaşasın, tek hücreli odada eylemini sürdürüyor. Baba Mahsun Yaşasın oğlunun sağlık durumuna dikkat çekerek, duyarlılık çağrısında bulundu.

-PKK yasağının 25. yılı nedeniyle yapılan bir basın açıklamayı paylaştığı için Facebook tarafından hesabı kapatılan akademisyen Kerem Schamberger'in şikayeti üzerine açılan davanın ilk duruşması Münih kentinde görüldü.

-22 Mayıs’ta Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapılacak kitlesel yürüyüşe katılım çağrısında bulunan KCDK-E, “Duyarlı tüm kesimleri bu yürüyüş ve mitinge aktif katılmaya çağırıyoruz” dedi.