27 yıl önce katledilen Özgür Gündem çalışanı Karaağar anıldı

Özgür Gündem gazetesi çalışanı Orhan Karaağar, katledilişinin 27’inci yıldönümünde Van’daki mezarı başında anıldı.

Karaağar, Van’da 2 Nisan Caddesi üzerinde bir inşaatta 19 Ocak 1993 tarihinde katledilmişti.

Katledilişinin 27'nci ölüm yıl dönümünde Hacıbekir Mezarlığındaki kabri başında bir anma gerçekleşti. Anmaya Karaağar’ın ailesi ve meslektaşları katıldı.

Anmada bir konuşma yapan Jin News muhabiri Zeynep Durgut, “1993’de Orhan arkadaşımız karanlık güçler tarafından vahşi bir şekilde katledildi. O yıldan bu yıla değişen bir şey olmadı ve halen de özgür basına yönelik saldırı, tehdit ve tutuklamalar devam ediyor” dedi.

Durgut, “Ama buna karşı yaşamın her bir alanın da özgür basın geleneği devam ediyor ve gerçekleri ortaya çıkartmaktan taviz vermiyor. Özgür basın tehditlere, tutuklamalara ve kapatmalara karşı hiçbir zaman boyun eğmedi ve eğmeyecektir. Bizler Ape Musaların, Deniz Fıratların, Gurbetellilerin, Kadri Bağduların ve Orhan Karaağar izindeyiz" diye ekledi.

katledilmeden önce defalarca kez tehdit edildiğini hatırlatan Durgut, 27 yıl geçmesine rağmen de faillilerinin yargılanmadığını belirtti.

Karaağar’ın kız kardeşi Şengül Karaağar, “Orhan şahsında Hrant Dink’i anıyoruz. 27 yıldır failler bulunmadı” şeklinde sözlerine başladı.

Karaağar, şöyle devam etti: “Bizler Orhan’ın faillerini bulana dek mücadele edeceğiz. Hrant Dink’in de dediği gibi biz yıllardır acı çeken bir toplumuz. Ve biz bu acıyı yıllardır onurlu bir şekilde incitmeden, hırpalamadan, yaşıyoruz. Bu acıyı tekrar tekrar yaşamak gerçekten de tarifsiz. Ne kadar yıllar geçmişse de üstünden bu acı yıllar geçtikçe büyüyor. Bize düşen bu mücadeleyi sürdürmektir.”

Anma, Karaağar’ın mezarına karanfiller bırakılarak son buldu.