28 yıl önce katledilen gazeteci Kılıç anıldı

Türk devleti tarafından 28 yıl önce katledilen Özgür Gündem Gazetesi Urfa Temsilcisi Kemal Kılıç, mezarı başında anıldı.

Anma, Urfa'nın Eyyubiye ilçesine bağlı Abdurrahman Dede Mahallesi Mezarlığı yapıldı.

1963 doğumlu Kemal Kılıç, 18 Şubat 1993’te Urfa’da takip altına alındıktan sonra, üç kişi tarafından alıkonulmak istenmişti.  Tanıkların ifadelerine göre Kılıç, saldırganlara karşı direndi. Saldırganlar alıkoyamadıkları Kılıç’ı silahla katlederek kaçtılar. Kılıç’ın katilleri bulunmadı, cezalandırılmadı.

Özgür Gündem Gazetesi'nin Urfa Temsilcisi Kemal Kılıç’ın mezarı başında yapılan anmaya, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan, Kılıç'ın ailesi, meslektaşları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ayşe Sürücü ve partinin il, ilçe yöneticileri katıldı.

Anmada konuşan Ayşe Sürücü, katledilen basın çalışanlarını andı. Sürücü, Kılıç'ın Urfa'da sembol haline geldiğini ve arkasında gelen gazetecilerin onun bayrağını kaldırarak mücadele ettiğini söyledi.

DFG Eşbaşkanı Serdar Altan, "Kemal ilk de son da değildi. Mücadele devam ediyor ve edecek. Bu coğrafyada yaşanan zulüm ve baskılar her yönü ile devam ediyor. Bunun karşısında mücadelede devam ediyor. Sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Anma etkinliği Kılıç'ın mezarına karanfil bırakıldıktan sonra son buldu.