29 yıl önce katledilen gazeteci Altun anıldı

Türk devleti tarafından 1992 yılında Batman’da katledilen Yeni Ülke gazetesi muhabiri Cengiz Altun, mezarı başında anıldı.

Cengiz Altun, Batman’da 24 Şubat 1992’de çalıştığı Yeni Ülke gazetesinin bürosuna giderken silahlı saldırı sonucu katledilmişti.

Gazeteci altın katledilişinin 29’uncu yıldönümünde merkez Çamlıca Mahallesi'ndeki mezarı başında meslektaşları ve ailesi tarafından anıldı.

Anmaya, Anne Türkan Altun, aile bireyleri, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan ve gazeteciler katıldı. Gazetecinin mezarı başına karanfiller bırakıldı.

Anne Türkan Altun, “Bugün oğlumun uğruna can verdiği yolda, binlerce meslektaşı var. Oğlum senin yolundan gelenler, senin gibi mesleklerini sürdürüyor” dedi.

DFG Eşbaşkanı Serdar Altan,  “Cengiz Altun korkusuz bir gazeteciydi. Cengiz, özgür basında şehit edilen ilk gazetecilerdendi. Cengiz’in katledilmesinden sonra Apê Musa, Hüseyin Deniz, Kemal Kılıç gibi çok sayıda gazeteci katledildi” diye konuştu.

Altan, “Özgür basında yer alan Cengiz’i ve gazeteci arkadaşlarını katlettiler ama şöyle bir gerçek de var: Kalemlerini ve davalarını ele alıp, daha da bu davayı yükselten insanlar çıktı. Onların emanetleri yerde kalmadı, sürdürmeye devam edeceğiz” diye ekledi.