4 TEMMUZ GÜNDEM

4 Temmuz Haber Merkezi gündemi...

-Kürt partileriyle ulusal birlik çıkarları temelinde ilişki kurmaya hazır olduklarını söyleyen Kalkan, "1983 yılında KDP ile yapılan protokolde yer alan ilkeler Kürdistan Ulusal Kongresi’nin temel ilkeleri olabilir, şimdi de biz sahip çıkıyoruz" dedi.

-DAİŞ davasında adını en fazla telaffuz edilenlerden biri olan İlyas Aydın, DAİŞ’e katılmadan önce Suriye’ye gelerek DAİŞ sözcüsüyle görüşüp Türkiye’ye döndüğünü, Türk istihbaratının da buna göz yumduğunu söyledi.

-Gerilla Şaho Cudi: Benim için PKK daha katılmadan önce bile Kürdistan toplumsal devriminin temsilcisi olan bir parti olmuştu...

-Kürdistanlı ve Türkiyelilerin yoğun yaşadığı Almanya’nın en büyük eyaleti NRW’nin 2018 istihbarat raporunda MİT’in eyalette yoğun şekilde ajanlık faaliyetlerini yürüttüğü belirtildi.

-Hataylı kadınlar, yerel yönetimlerde kadının oynayacağı role dikkat çekerek, "Dikiş-nakışa sıkışmayan, sporda erilleşmeye karşı düzenlemeler barındıran semt merkezleri açılmalı" mesajı verdi.l

-AKP için artık sonun başlangıcındayız diyen gazeteci – yazar Hakkı Özdal, yeni parti arayışları ve Erdoğan’ın ‘trenden inenler-binenler’ metaforunun artık raydan çıkıldığına işaret ettiğini söylüyor.

-Fransa Ulusal Kanser Enstitüsü (INCa) ile Ulusal Sağlık Ajansı tarafından yayınlanan ortak rapora göre, ülkedeki kanser vakalarının artmasına rağmen ölüm oranlarında belirgin bir düşüş söz konusu.