50 bin kişi siyasi tutsaklar için özgürlük istedi

Koronavirüse karşı siyasi tutsakların da serbest bırakılması için başlatılan imza kampanyasına 55 bin kişi katıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğu, hızla yayılan koronavirüs tehlikesine karşı cezaevlerinde ayrım yapılmaksızın tüm tutsakların serbest bırakılması için imza kampanyası başlattı. "Yargı Paketinde Ayrımcılığa Yer Yok - Siyasi Mahpusa Da Eşit İndirim" başlığıyla başlatılan imza kampanyasını şu ana kadar 55 bin kişi imzaladı. Hızla büyüyen kampanya, Türkçe, İngilizce ve Almanca olarak yürütülüyor.

50 BİNDEN FAZLA İNSAN HUKUKSUZCA CEZAEVİNDE

Kampanya metninde, 50 binin üzerinde gazeteci, yazar, siyasetçi, müzisyen, akademisyen, insan hakları savunucusu, öğretmen, doktor, avukat, üniversite öğrencisi, iş insanı ve ev hanımının “terör” suçlamasıyla cezaevlerinde bulunduğu belirtildi. Metinde şu ifadeler de yer aldı:
“Kapasitesinin 100 bin üzerindeki cezaevlerinde, yeterli izolasyon, hijyen, gıda desteği sağlanamadığı gibi tedavi imkanları da yetersiz. Sağlık, tedavi ve yaşam hakları devletin temel anayasal sorumluluğunda bulunan tüm tutuklu ve hükümlülerin hayatları ciddi tehdit altında. Görüşülmeye başlanacak yargı paketiyle ya da bizzat mahkemeler tarafından, bu suçlamayla tutuklanan kişilerin yaşam haklarının korunması için tahliye edilmeleri, hükümlülerin ise yapılacak düzenlemeden faydalanmasının sağlanması ve tüm bu haksızlıkların temel nedeni olan Terörle Mücadele Yasasından kaynaklanan sorunların çözülmesini ivedilikle talep ediyoruz."
Change.org üzerinden başlatılan imza kampanyasının linki şöyle:
https://www.change.org/p/yarg%C4%B1-paketinde-ayr%C4%B1mc%C4%B1l%C4%B1%C4%9Fa-yer-yok-siyasi-mahpusa-da-e%C5%9Fit-indirim-no-discrimination-in-the-judicial-reform-package-equal-remission-for-turkey-s-political-prisoners-adalet-bakanlik-tbmmgenelkurulu?recruiter=false&utm_source=share_petition&utm_campaign=psf_combo_share_initial&utm_medium=whatsapp&utm_content=washarecopy_21057395_tr-TR%3Av7&recruited_by_id=459633f0-6ee1-11ea-9efc-a1541a011871&share_bandit_exp=initial-21057395-tr-TR&share_bandit_var=v1