6 TEMMUZ GÜNDEM

6 Temmuz Haber Merkezi gündemi...

-KDP'nin Türk devletinin Kürdistan'ı işgal etmesine destek verdiğini söyleyen PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, "KDP’nin tutumu TC’nin katliam ve soykırımlarına zemin sunuyor" dedi.

-“Kent ve Ekoloji Araştırmaları için İnternetten Kamusal Veriye Ulaşım Rehberi” hazırlayan gazeteci Elif İnce, Türkiye’de devlet bilgilerinin kamuya açık kısımlarının nasıl kullanılacağını detaylı bir şekilde anlatıyor.

- Türk devletinin işgal saldırılarına değinen KJK Koordinasyonu'ndan Rewşan Mêrdîn, "Saldırılar sadece askeri değil, aynı zamanda da siyasidir. Güney hükümeti işgale ses çıkarmıyorsa demek ki siyasi olarak onların da işgalde payı var" dedi.

-1,5 yıldır QSD’nin elinde tutuklu bulunan DAİŞ çetelerinden İlyas Aydın, Türkiye'de DAİŞ tarafından yapılan bombalı saldırıların hepsinin MİT denetiminde gerçekleştiğini söyledi.

-Antakya’nın en eski kültür sanat merkezlerinden biri olan Ehliddar Sanat Atölyesi, yenilendiği atölyeleri ile Arap dili ve sanatını yaşatmaya ve genç kuşaklara taşımaya devam ediyor.

-Onlar iki Kürt gerillasıdır. Bin gerillanın yarasına derman olan, yoldaş olan ve binlerce gerillanın umudunu paylaşanlardır. Onlar ki; bir davanın, bin dağın Awaz'ı ve Newal'idir…

-Sea-Eye isimli yardım örgütünün Akdeniz’de görev yardım gemisi ‘Alan Kurdi’ 65 mülteciyi boğulmaktan kurtardı. Ancak İtalya, Lampedusa adasına doğru yolu çıkan gemiye sınırlarını kapattı.

-Libya’da bir göçmen kampına yönelik hava saldırısını mahkûm eden BM Güvenlik Konseyi (BMGK), tarafları acilen ateşkes ilan etmeye, çatışan güçlere silah gönderen ülkeleri de ambargoya uymaya çağırdı.

-Kayıp yakınları, her cumartesi günü olduğu gibi bu gün de kayıp yakınlarının akıbetini sormak için eylemde olacak.