60 sanatçı birlikte söyledi: Gerilla Gerilla

TEV-ÇAND Avrupa, 60 sanatçının katılımıyla Garê'deki gerilla direnişine dair şarkı ve video hazırladı.

TEV-ÇAND Avrupa, Garê’deki gerilla direnişi ve zaferine ilişkin yeni bir şarkı ve video klip hazırladı. Çalışmaya aralarında Xelîl Xemgîn, Comerd, Maruf, Hozan Aydın, Deniz Deman, Beser Şahin, Zozan Zûdem, Dilovan ve Bülent Turan’ın da bulunduğu Avrupa’nın çeşitli yerlerinde bulunan 60 sanatçı katıldı. Söz ve müziğini Diyar Dersîm’in, aranjesini Mazlum Rewşen’in hazırladığı şarkı, kadın ve erkek koroları tarafından okundu.

TEV-ÇAND tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Kürdistan özgürlük gerillası halkımızın özgür geleceğini ve onurlu bir yaşamı inşa etmek için fedaice direnmektedir. Önder Apo’nun özgürlük gerillası, büyük bedeller vererek her gün yeni bir destan yazmaktadır. Bu direniş geleneği, halkımızın ve kardeş halkların umudu ve özgürlüğümüzün garantisi durumundadır. Garê direnişi, Kürdü yok etmek için dünyanın en gelişkin tekniğini kullanan işgalci ve soykırımcı orduya bir kez daha yenilgiye uğratmıştır. Bu direniş sadece askeri bir karşı duruş değil, faşizmin ölüm tekniğine karşı, gerillada temsilini bulan özgür iradenin ve kolektif aklın direnişidir. Bu yönüyle de sanatın kendisidir. Kürdistan gerillasının sanatı, insan duygusunun, iradesinin ve yenilmezliğinin kanıtıdır.”

'HER KÜRT SANATÇI SAHİP ÇIKMALI'

Yaptıkları çalışmaya ilişkin konuşan Sanatçı Diyar Dersim ise her Kürt sanatçısının Garê zaferi de dahil gerilla direnişi karşısında kendini sorgulaması gerektiğine dikkat çekti. Diyar Dersim, şöyle devam etti:

“Halklarımızın kanı ve değerleri üzerine inşa edilen, yıkılmaz denilen faşizmin kalelerini bir bir yıkan özgürlük gerillamıza bütün halkımızı daha güçlü sahip çıkmaya çağırıyorum. Ayrıca tüm devrimci, yurtsever sanatçı arkadaşlarımı gerillanın sesi olmaya, devrimin stranlarını daha gür söylemeye davet ediyorum. Son olarak da ‘selam olsun bize onurlu ve özgür yaşamın yolunu açan özgürlük gerillasına’ diyorum.”

Çalışmada yer alan sanatçılar şöyle:

"Denîz Deman
Beser Şahîn
Zozan Zudem
Pervîn
Sêvdar
Berîwan
Gulîstan
Binewş
Nuarîn
Berfin Bihar
Nazdar Rêdûr
Zekocan
Nûdem
Narînxan Cizîrî
Dîda Gûndûz
Ronahî 
Gulîzer
Özgür Işik
Nêrgiz Sîne
Hozan Comert
Xelîl Xemgîn
Dilovan
Diyar Dersîm
Hozan Maruf
Hozan Şemdîn
Hekim Sefqan
Seyîtxan
Hozan Aydin
Peywan Arjîn
Bûlent Turan
Bengî Agîri
Farqîn Azad
Şiyar Munzur
Amed Karakoçan
Zahîr Loran
Ronî Erez
Selhat Gimgim
Ulaş Kelaşîn
Deza Amed
Şefîk Yildiz
Vedat Allak
Fevzi Kilic
Silêman Rengîn
Rêwî Rêdûr
Kemal Efrînî
Denîz Yavuncu
Serhed Urmiye
Neşwan Hariki
Mustafa Şahîn
Drums-Percusion: Mirade Erkendî
Tembur: Ali Maxson    
Ud: Memo Gül        
Sazbûş: Memo Yapistiran
Bîlur: Yasin Boyraz
Zirne: Kemal Ceylan
Bass-Tembur-Gitar: Mazlum Rewşen."