64 yaşındaki Barış Annesi tutuklandı

Dün sabah gözaltına alınan Barış Annesi Hanse Bulut, “örgüte yardım ve yataklık ettiği’ iddiasıyla verilen 2 iki yıllık hapis cezasının onanması üzerine tutuklanarak Şakran Cezaevi’ne gönderildi.

Ciddi sağlık sorunları olan 64 yaşındaki Barış Annesi Hanse Bulut, dün sabah yaşadığı İzmir’de evine gelen Türk polisleri tarafından gözaltına alındı.

Gözaltı gerekçesini çocuklarına açıklamayan polisler, anneyi gözaltına aldı. Çocuklarının İzmir İHD Şubesine başvurması sonucu Hanse Bulut’un gözaltı gerekçesi ortaya çıktı.

Hanse Bulut’un kızı Mülkiye Bulut, yaşananları şöyle aktardı: “Annem Nusaybin’de yaşıyordu. Çatışma başladığında bir süre evinde kaldı. Sonra Sezgin Tanrıkulu’nun devreye girmesiyle oradan çıkarıp İzmir’e getirdik. Nusaybin’deyken hakkında dava açılmıştı. “Direnişçilere yemek hazırladığı, yardım ettiği” şeklinde bir gizli tanığın verdiği ifade nedeniyle “örgüte yardım ve yataklık ettiği” şeklinde iddianame hazırlandı ve 2 yıl hapis cezası verildi. Dava devam ediyordu. İHD’den aldığımız bilgiye göre cezası onaylanmış. İlk gün bize bilgi vermediler ama şu an tutuklanarak Aliağa’da ki Şakran Cezaevi’ne yollanmış. Salgın gerekçesiyle tek kişilik hücrede olduğu bilgisi aldık.”

Annesinin yaşlı ve ciddi sağlık sorunları olduğunu dile getiren  Mülkiye Bulut, “Annem 64 yaşında bir kadın. Hipertansiyon, şeker, bel ve boyun fıtığı var. Bizi endişelendiren bu salgın döneminde annemizi tutuklamalarıdır. Bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz“ dedi.