7 kentte ‘Kızıl İntikam’ hamle eylemi

DGH ve DGK-H’nin ‘Kızıl İntikam’ hamlesi çerçevesinde 7 kentte yaptığı eylem bilançosunu açıkladı.

Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) ve Devrimci Genç Kadın Hareketi’nin (DGK-H) başlattığı “Kızıl İntikam” hamlesi çerçevesinde gerçekleştirilen eylem bilançosunu kamuoyu ile paylaştı. 7 kentte düzenlenen eylemlere ilişkin yapılan açıklamada, başlatılan ‘Kızıl İntikam' hamlesiyle Kürdistan’da işgalcilere nefes aldırmadıkları belirtilirken, geliştirdikleri eylem taktikleriyle Türk devletini 'Kızıl İntikam’ın öfkesiyle boğacaklarına vurgu yapıldı.

Yapılan açıklamada şunlara vurgu yapıldı; “DGH ve DGK-H olarak ilk başta Önderliğimize uygulanan uluslararası komployu boşa çıkartıp Önderliğimizi özgüleştireceğimizin sözünü veriyoruz. Kızıl İntikamımızın yarattığı öfke ile tüm alanlarda eylem içerisinde olacağımızı ve başta TC devleti olmak üzere onunla işbirliği içinde olan tüm kesimler birimlerimiz tarafından cezalandırılacağını belirtiyoruz. Kürdistan'da polis, asker, işbirlikçi, ajan ve düşmana hizmet eden kim olursa olsun Kızıl öfkemizde boğulacaktır. Kürdistan’ın her sokağında işgalcilerle işbirliği içinde olan kim varsa birimlerimizin denetimi altında olup kendilerine darbe vurulacağını bir kez daha belirtiyoruz. Bu esaslar çerçevesinde tüm Kürdistan gençliğini kızıllaşan intikamlarının öfkesiyle bulundukları her alanı işgalciler için cehenneme çevirmeye çağırıyoruz.”

AMED

Açıklamada eylemler hakkında şu bilgiler verildi:

“17 Ağustos tarihinde Amed Yenişehir ilçesinin Ofis semtinde fuhuş, uyuşturucu yapılan Özçelik Apartmana el yapımı patlayıcılarla eylem gerçekleştirildi. Birimlerimiz eylem sonrasından güvenli bir şekilde alandan çıkmıştır.

19 Ağustos günü akşam saatlerinde Amed Bağlar ilçesinin 5 Nisan mahallesinde Ş. Bawer Ceng birimimiz tarafından yol kapatma eylemi gerçekleştirilmiştir. Alanı belli bir süre denetimine alan birimimiz havai fişekler patlatarak güvenli bir şekilde alandan çekilmiştir.

20 Ağustos tarihinde akşam saatlerinde Ş. Eriş Mordem birimimiz tarafından Amed Bağlar’daki E Tipi Kapalı Cezaevine ve önünde konumlanan polislere yönelik ses bombasıyla eylem gerçekleştirmiştir.

30 Ağustos tarihinde E Tipi Kapalı Cezaevi önünde konumlanan işgalci polislere dönük EYP ile eylem gerçekleştirilmiştir. Aynı tarihte Bağlar’da PTT’ye bağlı bir bankamatik küle çevrilmiştir.

22 Eylül tarihinde akşam saatlerinde Amed’in Bağlar ilçesindeki Sento bölgesinde Ş. Jinda Sozdar birimimiz tarafından havai fişekler ve EYP ile yol kapatma eylemi gerçekleştirmiştir. Eylemde bölge belli bir süre denetim altında tutulduktan sonra birimimiz güvenli bir şekilde alandan çıkmıştır.

23 Eylül tarihinde Amed’in Sur ilçesinde bulunan İskender Paşa Mahallesinde Ş. Jinda Sozdar birimimiz tarafında bir uyuşturucu satıcısı cezalandırılmıştır.

2 Ekim tarihinde Ş. Hüseyin Fırat (Cihan Erbaş) Cihan Erbaş birimimiz tarafından Amed’in Bağlar ilçesinde 2 farklı noktaya yerleştirilen bombalı düzenekler ile yollar trafiğe kapatılmıştır. Bağlar’da "Helikopterden atılan Kürtlerin hesabı sorulacak" yazılı pankart bombalı düzenekle asılmıştır.

2 Ekim tarihinde tekrar Ş. Hüseyin Fırat (Cihan Erbaş) birimimiz tarafından Amed’in Sur ilçesine A-101 marketine EYP ile eylem düzenlenmiştir.

22 Ekim tarihinde Ş. Zana Baxtiyar birimimiz tarafından Amed’in Bağlar ilçesinde fuhuş yaptıran ve uyuşturucu satışı yapan bir tezgah hedef alınarak el yapımı patlayıcılarla eylem gerçekleştirilmiştir. Eylemde cezalandırılan kişi sayısı netleştirilemezken bölge polis ablukasına alınmıştır.

VAN

27 Ağustos tarihinde Ş. Zerdeşt Che Kızıl İntikam birimimiz tarafından Van’ın Edremit ilçesine bağlı Süphan mahallesinde bulunan polis noktasına el yapımı patlayıcılar ile eylem gerçekleştirildi. Eylemde yaralanan ve ölen polis sayısı tespit edememekle beraber eylem sonrasında tüm mahalle abluka altına alındı.

15 Temmuz günü Van Kale yolunda işbirlikçilere ait konvoya EYP ile eylem düzenlenmiştir.

19 Temmuz’da Edremit ilçesinde bulunan Süphan Mahallesinde işbirlikçi olan bir şahsın evine EYP ile eylem düzenlendi.

19 Ağustos tarihinde gece saatlerinde Tuşba ilçesine bağlı Selimiye mahallesinde faşist işbirlikçi iki şahsın evine EYP ile eylem düzenlendi.

23 Ağustos tarihinde Edremit ilçesine bağlı Emir Paşa mahallesinde bulunan yatılı kız öğrenci yurduna EYP ile eylem gerçekleştirildi. Eylem de Yurt binasına büyük oranda hasar meydana geldi.

27 Ağustos tarihinde Saat 10.30’da Edremit ilçesine bağlı Süphan mahallesinde aile destek merkezine molotofkokteyli eylem düzenlenmiş ve eş zamanlı olarak bir işbirlikçiye ait olan kahraman çocuk okulun EYP ile saldırı düzenlendi.

29 Ağustos tarihinde saat 11.30’ta Selimbey mahallesinde iki işbirlikçi faşistin evlerine EYP ile eylem yapılmış ve büyük oranda hasar verilmiştir.

20 Ekim tarihinde Van’ın Akköprü mahallesinde işgalci polislere ait akrep tipi zırhlı araca EYP ve havai fişeklerle eylem gerçekleştirildi. Eylemin ardından düşman mahalleyi terk etti.

21 Ekim tarihinde Xaçort’un Hisar mahallesinde işgalci polislerin devriye araçları EYP ve havai fişeklerle vurularak uzun süre mahalleye girmesi engellendi.

22 Ekim tarihinde Xaçort’un Bayili mahallesinde işgalci polislere ait devriyesi etkili bir şekilde vurularak mahalleye girmesi engellenmiştir. Eylemden sonra mahallede intikam, mücadeleye devam ve uyuşturucuya son şeklinde yazılamalar yapılmıştır.

24 Ekim tarihinde Hacıbekir kışlasına EYP ve havai fişeklerle eylem gerçekleştirmiştir. Eylemin ardından kışlada nöbet tutan askerler nöbet yerlerini bırakıp kaçmışlardır.

ŞIRNAK

19 Ağustos tarihinde Şırnak’ın Silopi ilçesinin Dicle Mahallesinde alkol ve uyuşturucu satışı yapan, fuhuş yapan ve yaptıran Mehmet Ökten adlı kişiye Ş. Eriş Çırav birimlerimizce eylem düzenlemiştir. Eylemde Mehmet Ötken adlı kişi ve yanındaki 3 MHP’li cezalandırılmıştır. Eylemde ölü ve yaralı sayısı netleştirilmemiştir.

28 Eylül tarihinde Şırnak’ın Silopi ilçesinde bulunan Şehir mahallesinde Ş. Eriş Çırav birimimiz tarafından AKP gençliğinin kullandığı araca el yapımı patlayıcı ve havai fişeklerle eylem gerçekleştirilmiştir. Eylemde hedeflenen araç tam isabetle vurulmuş ancak yaralı ve ölü sayısı tespit edilememiştir.

BATMAN

26 Eylül tarihinde Ş. Xemgin Roj birimimiz tarafından Batman’ın Bağlar Mahallesinde işgalci Türk ordusunun askeri kışlasına malzeme taşıyan araç içindeki eşyalara beraber ateşe verildi. Yapılan eylemde araç kullanılamaz hale gelirken içinde bulunan malzemelerde küle döndü.

28 Eylül tarihinde Ş. Nuda Eleftarya birimimiz tarafından Batman’da AKP’li şahsa ait bir araç yakılmıştır. Araç kullanılamaz hale gelirken birimimiz güvenli bir şekilde alandan çıkmıştır.

AMED

27 Eylül tarihinde Farqin’de bulunan Kanîya Navin parkında uyuşturucu satan ve kullanan kişilere yönelik Ş. Faraşin Sidar birimimiz tarafından El Yapımı Patlayıcı (EYP) ile eylem gerçekleştirilmiştir.

27 Eylül tarihinde Amed’in Farqin ilçesinde bir tane elektrik trafosu Ş. Welat Talzok birimimiz tarafından patlatılmıştır.

7 Ekim tarihinde saat gece 11.00 sıralarında Farqin’in Feridun mahallesinde bulunan askeri alaya EYP ile eylem düzenlenmiştir.

10 Ekim tarihinde Farqin Fidankent’te bulunan baz istasyonuna sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Eylem sonucunda baz istasyonu imha edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir.

13 Ekim tarihinde saat 09.30 sıralarında Farqin’in Bağlar mahallesinde bulunan bir AKP’li şahsın arabasına hasar verilerek, evine EYP ile eylem düzenlendi.

17 Ekim tarihinde saat akşam 09.00 sıralarında Farqin’in Sanayi sitesinde devriye gezen Ural tipi zırhlı araca EYP ile eylem düzenlendi eylemde zırhlı araç hasar alırken cezalandırılan işgalci netleştirilemedi.

GEVER

28 Ekim tarihinde saat 22.30’da Gever’de ikamet eden tecavüzcü Türk uzman çavuşuna ait araç Ş Baver Agir intikam birimimiz tarafından küle çevrilmiştir.

MANİSA

06.09.2020 tarihinde Ş. Fırat Çiçek birimimiz Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde faşistlere ait bir üzüm fabrikasına eylem gerçekleştirilmiştir. Eylemde fabrika alev alarak kullanılamaz hale gelmiştir. Eylemde maddi hasar meydana gelirken, birimimiz güvenli bir şekilde alandan çıkmıştır.

İZMİR

İzmir’de faşist bir ailenin evinin bahçesinde yazılama çalışması gerçekleştirildi."