70 yaşındaki hasta tutsak Erdem'in durumu ağır

İHD'nin F Oturumu'nda 70 yaşındaki ağır hasta, kanser tutsak Cemil Erdem’in sağlığının gittikçe kötüleştiği uyarısı yapıldı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu üyeleri, F Oturumu eylemini bu hafta da sürdürdü. 426’inci haftasına ulaşan eylem, salgın nedeniyle komisyonun sosyal medya hesapları üzerinden yapıldı.
Bu haftaki eylemde, Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan 70 yaşındaki Cemil Erdem’in durumuna dikkat çekildi.

'KAYA'NIN ÖLÜMÜNDEN SORUMLULAR'

Komisyon üyelerinden Mehmet Acettin, tahliye edildikten hemen sonra yaşamını yitiren ağır hasta tutuklu Sabri Kaya’nın durumunu hatırlattı, “Sabri Kaya'yı tedavi imkanı varken tahliye etmeyenler ölümünden sorumludur” dedi.

KANSER, ŞEKER, YÜKSEK TANSİYON...

"Özgürlükleri kısıtlanan mahpusların böyle ciddi bir salgın karşısında korumasız bırakılması ne hukuka ne de hakkaniyete uygundur” vurgusunda bulunan Acettin, Cemil Erdem ile aynı koğuşta kalan ve tahliye olan bir tutsağun verdiği şu bilgileri aktardı:
"Erdem’in gırtlak kanseri, şeker, reflü, nefes almada zorlanma ve yüksek tansiyon gibi çeşitli kronik rahatsızlıkları vardır. Yaklaşık 5 yıl önce gırtlak kanseri nedeniyle ameliyat olmuştur. Bu ameliyat sırasında ses telleri zarar gördüğü için konuşamamakta, derdini, düşüncesini anlatamamaktadır. Bu durum içe kapanmasına ve psikolojik sorunlar yasamasına neden olmuştur. Ameliyat sonrasında ayrıca beslenmesi de bozulduğundan sağlığı giderek daha da bozulmuş, tek başına hayatını idame ettiremeyecek hale gelmiştir. Erdem halihazırda arkadaşlarının desteğiyle yaşamına devam edebilmektedir.”
Eylemde, Erdem ve tüm hasta tutsakların hemen bırakılması gerektiğini kaydetti.