8 gündür gözaltındalar, 4 gün daha uzatıldı

Amed’de 27 Şubat günü gözaltına alınan MEBYA-DER'lilerin gözaltı süresi ikinci kez dört gün daha uzatıldı.

MEBYA-DER’e yönelik 27 Şubat ve 3 Mart tarihlerinde Amed’deki Türk Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 29 kişi gözaltına alınmıştı.

27 Şubat’ta gözaltına alınan dernek eşbaşkanları Şeyhmus Karadağ ve Yüksel Almas ile Murat Üzgün, Emine Aksoy ve Ayşe Çelikbilek'in gözaltı süresi ikinci kez 4 gün daha uzatıldı.

3 Mart'ta gözaltına alınan alınanlar için de aynı karar alındı. İkinci operasyonda gözaltına alınan ve halen gözaltında tutulanlar şöyle: Halime Topuz, Aziz Ölçen, Aysel Pehlivan, Mehmet Nur Savaş, Mustafa Karahan, Sait Börta, Ayşe Tutmaz, Hülya Varan, Mehmet Yıldız, Fehim Azak, Yıldız Damla, Mustafa Uyguner, Taylan Aslan ve Hidayet Aslan.

Gözaltındaki Mehmet Nur Savaş, Aysel Pehlivan, Ayşe Tutmaz, Hidayet Aslan ve Aziz Ölçen'in susma hakkını kullandıkları bildirildi. Avukatları, müvekkillerinin Anayasal hakları olan susma hakkını kullandıkları için gözaltı süresinin uzatıldığını ve mülakat adı altında ifade vermeye zorlandıklarını belirtti.

Bu arada MEBYA-DER’i hedef alan operasyonda gözaltına alınan kadınlar, avukatları aracılığı ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için şu mesajı gönderdi:  “Bizler güneşin ve umudun anneleriyiz. Özgür ve emekçi kadınlarız. 5 bin yıldır erkek egemen sisteme karşı direniyoruz. Yaşasın özgür kadınlar. Yaşasın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü."