9 TEMMUZ GÜNDEM

9 Temmuz Haber Merkezi gündemi...

-KCK Yürütme Konseyi üyesi Mustafa Karasu, Başkanlık Konseyi üyesi Diyar Xerib’in “Raberin ruhuyla” sahiplenilmesini istedi. Karasu, ajanları uyararak, “Ağır suçtur. Bu suça bulaşanlar cezalandırılacaktır. Kesinlikle cezalandırılacaktır” dedi.

-YJA STAR Komutanlarından Emine Erciyes, Kürtlerin Türkiye’deki faşizmi unutmayacağını ve cevapsız bırakmayacağını söyledi. Erciyes, “Zafer elde edene kadar mücadelemiz asla zayıflamayacaktır” dedi.

-UCM Adalet Divanı Kayıt Müdürü Prof. Dominique Inchauspe, DAİŞ yargılamaları için uluslararası mahkeme kurulmasının hukuki zemini formüllerini anlattı. 

-Kuzey Kürdistan'da '90'lı yıllarda 'faili meçhul' olarak kategorize edilen ilk yargısız infazların kurbanı, HEP Amed İl Başkanı Vedat Aydın'dı. 12 Eylül darbe sürecinde mahkemelerde ilk Kürtçe savunma yapan kişilerinden biri de oydu.

-İsveç'te "cihatçı"ların çalışmalarını mercek altına alan Doku adlı internet sitesi ve Expressen gazetesinin yaptığı ortak araştırma Rus mafyasıyla  DAİŞ ve cihatçı grupların iç içe geçtiklerini   gösterdi.

-Almanya’nın başkenti Berlin’deki Friedrichshain-Kreuzberg ilçesinin belediyesinin Rojava Kürdistan’ın Dêrik kenti belediyesiyle kardeş olmasının ardından, Herfort kenti de Kobanê ile kardeş belediyecilik için ilk adım atıldı.

-Geçtiğimiz hafta Halim Dener’in katledilmesinin 25. yıldönümü nedeniyle gerçekleşen gösterinin ardından Alman polisinin cinayeti işlediği meydanda bırakılan pirinç plaketi Hannover Belediyesi tarafından kaldırılmak isteniyor. 

Brüksel Kürt Kültür Haftası, 10 ve 14 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Bir resepsiyonla açılışı yapılacak Kültür haftası etkinlikleri, dört gün sürecek. Resepsiyon Kürdistan Ulusal Kongresi KNK binasında verilecek.