Çocuk istismarcısına 'iyi hal' indirimi

Çocuğa cinsel istismardan yargılanan İmam Hatip Öğretmeni Seyfettin Tekin’e verilen cezada, 'iyi hal' indirimi uygulandığı ortaya çıktı.

Kadın cinayetlerinde büyük tepki çeken 'iyi hal' indirimi çocuk istismarcısına da uygulandı.

Fatih Atatürk İmam Hatip İlk Öğretim Okulu’nda ücretli öğretmen ve Burmalı Mescit Camisi Kuran Kursu'nda hoca olan Seyfettin Tekin’in duruşması görüldü. Tekin'in “Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma” suçlamasıyla yargılandığı İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen 30 yıl hapis cezasının 'iyi hal' indirimiyle 28 yıl 1 ay 15 güne indirildiği ortaya çıtı.

SANIĞIN DAVRANIŞLARI 'İYİ HAL' SAYILDI

ANF’nin “Çocuğa cinsel istismarda bulunan din hocası serbest!” başlığıyla ilk kez duyurduğu istismar vakasında, Tekin, 14 yaşındaki B.A. isimli erkek çocuğa yıllarca ve defalarca cinsel istismarda bulunmuştu. Tekin, polise verdiği ifadede istismarı gerçekleştirdiğini açıkça beyan etmesine rağmen 10 ay tutuklu kaldıktan sonra 7 Mayıs 2019 tarihinde yargılandığı duruşmada, kaçma şüphesi olmadığı gerekçesiyle yurt dışı yasağı konularak serbest bırakılmıştı.

İstanbul’da görülen karar duruşmasında, mahkeme heyeti, Tekin’in yargılandığı süreçteki davranışlarını gerekçe göstererek, cezasına 'iyi hal' indirimi uyguladı. 30 yıl yerine 28 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası alan Tekin, tutuklandı.

AV. KESKİN'DEN TEPKİ

Karara itiraz eden cinsel istismara uğrayan B.A.’nin avukatı Eren Keskin, kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarlarında iyi hal indirim uygulanamayacağının altını çizdi. “Sanık ne yapıyor ki mahkeme ona iyi halden kanaat getiriyor” diye tepki gösteren Keskin, “Küçük bir çocuğun bütün hayatını mahvetmiş bir adamdan söz ediyoruz burada. Bunun neresine iyi hal indirimi yapılıyor? Mahkemenin önünde ceketini iliklemek midir iyi hal? Bu kabul edilebilecek bir durum değil. Mahkemelerin bu konuda kendilerini sorgulamaları gerekiyor çünkü bu yanlışı sürekli yapıyorlar” dedi.