İki kolu olmayan tutsak Aktaş ölüme terk ediliyor

İki kolu olmayan ve birçok hastalığı bulunan tutsak Ergin Aktaş, ölüme terk edilmiş durumda.

Metris R Tipi Cezaevi’nde kalan Ergin Aktaş, kötü cezaevi koşullarından ötürü ileri derecede tüberküloz, KOAH ve bronşit hastalıklarına yakalandı. Adli Tıp Kurumu (ATK) tarafından 5 kez verilen “cezaevinde kalamaz” raporuna rağmen rehin tutuluyor.

Avukatlarının Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) yaptığı başvuru da reddedildi.

3 AĞIR HASTA AYNI KOĞUŞTA

Aktaş, boynundan aşağısı tutmayan Abdullah Turan ve bacakları tutmayan Serdal Yıldırım ile birlikte aynı koğuşta tutuluyor.

Aktaş'ın avukatı Gülizar Tuncer, hasta tutsakların tedavi hakkının engellendiğini de belirtti.

Tuncer, "Hastaneye gitmek zorundalar. Ancak salgın bahanesiyle götürülmedikleri için durumları daha da ağırlaştı. Bundan ötürü sayısını dahi hatırlayamadığımız hasta mahpus yaşamını yittirdi. Bunun en açık örneği Sabri Kaya. Salgın sürecinde defalarca hastaneye kaldırıldı, yoğun bakıma kaldırıldı. Artık ölüm sınırındayken bırakıldı. Ardından yaşamını yitirdi. Yani böylesine ağır bir tablo var. Aktaş, Turan ve Yıldırım da bu tablo arasında en çarpıcı örnekler” diye konuştu.

'İŞKENCE MERKEZİ'

Cezaevlerinin işkence merkezi olduğuna vurgu yapan Avukat Gülizar Tuncer, "Burada ‘sürüneceksiniz, öleceksiniz, ölüme mahkûmsunuz’ diyorlar. Türkiye gerçekliği, hasta mahpus gerçekliği bu” diye kaydetti.