İntikam Birimi 'faşistlere ait' onlarca araç ve işyerini yaktı

Şehit Eliser Konya/ Şehit Arin Mirkan İntikam Birimi, 24-29 Eylül tarihleri arasında İstanbul ve Adana'da çok sayıda eylem gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan Şehit Eliser Konya/ Şehit Arin Mirkan İntikam Birimi, "Halk olarak düşmanın üstüne yürüyerek hesap sorma günüdür. Ancak bu asla bir günle sınırlanamayacak kadar kutsal bir görevdir" dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: "Başta yurtsever halkımız olmak üzere her Kürdün, Türkün ve özgürlükten, demokrasiden yana olan, özcesi insanım diyenin insan olma görevidir. Yaşamın her anı ve günü komploculardan hesap soran bir direnişle sonuca gideceğimiz kesindir. 9 Ekim'e günler kala her il, ilçe, köy, mahalle sokak ve cadde eylemle serhildanlarla özgürlük rengine çevireceğiz. Yediden yetmişe, başta kadın ve gençlik olmak üzere, çocuk, yaşlı, işçi, emekçi, yani aslında hasta olanın da serhildana katılacağı gün olarak karşılayacağız."

Açıklamada İstanbul ve Adana'daki eylemler şöyle sıralandı:

24 Eylül'de İstanbul Esenyurt'ta bir bekçi cezalandırıldı.

25 Eylül'de İstanbul Okmeydanı'nda akrep bir araç sabotaj yapılarak darbelendi.

26 Eylül'de Başakşehir askeri alan dibinde 1 transit ve iki küçük araç yakılarak imha edildi

27 Eylül'de İkitelli Köyiçi'nde bir transit servis aracı yakılarak imha edildi.

28 Eylül'de Pendik'te faşizme ait üç araç, Yakacık'ta bir servis minibüsü, Taştepe mevkiinde üç araç, Arnavutköy Gümrük'te bir araç olmak üzere faşizme ait toplam 12 araç yakılarak imha edildi

28 Eylül'de İstanbul Ataşehir'de bir market ve bir lastik deposu yakılarak imha edildi.

29 Eylül'de İstanbul Bostancı'da faşizme ait bir elbise mağazası yakılarak imha edildi.

24 Eylül'de Adana Gülbahçe'de faşizme ait bir market yakılarak içindeki malzemeler halka dağıtıldı.