İntikâm Birimleri: Görüşme olana kadar her yeri yakacağız!

İntikâm Birimleri, "Önder Apo'yla görüşmenin yapılmadığı her gün ateşimiz büyüyerek her yeri yakacaktır" dedi. Birimler, İstanbul, Amed ve Mersin'de eylemler düzenledi.

Şehit Baran Dersim, Şehit Savaş Amed ve Şehit Delal Amed ve Şehit Sakine Cansız intikâm birimleri, bugün yaptığı yazılı açıklamada, "Önder Apo'yla görüşmenin yapılmadığı her gün ateşimiz büyüyerek her yeri yakacaktır" dedi.
Açıklamada, "Ortadoğu'da ve Türkiye'de yaşanan kriz ve kaosun kurtarıcısı Önder Apo'dur. Bugün Önderlikle bağımızı koparmaya çalışan faşist TC ve işbirlikçileri, yeni gündemler oluşturmaya çalışmakta, bunun arkasına sığınarak milliyetçiliği körükleyip İmralı'da yaşanan yangını saklamaya, orada yaşanan süreçten haberdar olunmamasını sağlamaya çalışmakta. Şunu ifade ediyoruz ki Önder Apo'nun sağlık koşulları hakkında gerekli açıklamalar ve görüşmeler olmadığı her gün ateşimiz büyüyerek faşizmi her daim yakacaktır" denildi.
Açıklamada, "Sağlıklı bilgi alınana dek Bakur'da kesintisiz eylem kararına katılıyoruz" mesajı verildi.

EYLEMLER

Açıklamada, Amed, İstanbul ve Mersin'de düzenlenen eylemler de şöyle duyuruldu:

AMED

Amed Şehit Baran Dersim İntikâm Birimi, 27 Şubat'ta Bağlar Şehitlik'te halkımıza GBT uygulamaları ile işkence çektirmeye çalışan TV polislerine el yapımı patlayıcı atmıştır. Yaralı düşman netleştirilemedi.
Amed  Şehit Savaş Amed İntikâm Birimi, Sur Ziya Gökalp Mahallesi'nde savaşın tetikleyicisi AKP ve işbirlikçilerine ait 3 aracı yakarak, maddi hasar verdi.

MERSİN

Şehit Delal Amed İntikâm Birimi, Tarsus'ta faşist TC işbirliklerine ait bir marketi yakarak maddi hasar oluşturdu.

İSTANBUL

Şehit Sakine Cansız İntikam Birimleri, 27 Şubat'ta tarihinde İstanbul-Silivri karayolu üzerinde bulunan ağır araç park alanında bulunan tıra ve Halkalı'da bulunan AKP-MHP destekçisi faşiste ait 3 aracı ateşe vermiştir."