İntikam Birimleri’nden eylemler: 1 polis öldü

İstanbul ve Amed’de İntikam Birimleri tarafından düzenlenen eylemlerde bir polisin öldüğü, trafiğin aksatıldığı ve fuhuş yapıldığı belirtilen bir villanın ateşe verildiği bildirildi.

 Şehit Sakine Cansız ve Şehit Sema Yüce İntikam Birimleri “12 Mart günü Amed’in Bağlar ilçesi Atatürk okulunun bahçesi ve kapısında konumlanan işgalci Türk polislerine el yapımı bombalar ve kısa namlulu silahlarla eylem düzenlenmiştir” dedi.

Açıklamaya göre bu eylemde bir polis öldü, ikisi yaralandı. Aynı açıklamada, “Bunun üzerine düşman mahalleyi ablukaya almasına rağmen birimlerimiz güvenli bir şekilde dönmüştür” denildi.

Ş.Arin Mirkan ve Ş.Helmet İntikam Birimleri de, İstanbul’da iki ayrı eylem düzenlediklerini bildirdi.

Eylemler şöyle sıralandı:

“15 Mart günü İstanbul Anadolu yakası E-5 Göztepe mevkiinde özel bir yöntemle zincirleme kazaya sebebiyet verilmiştir. Farklı eylem yöntemleriyle İstanbul trafiği hedefimiz olacaktır.

16 Mart günü Silivri de içerisinde faşistlerin fuhuş ve uyuşturucu kullandığı bir çok faşist tarafından ikamet edilen villa birimlerimiz tarafından tespit edilmiş ve ateşe verilmiştir.”

Eylemlerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı gerçekleştirildiğini bildiren İntikam Birimleri “Önder Apo’nun üzerindeki tecrit sürdüğü sürece intikam birimlerimiz kesintisiz eylem halinde olmaya devam edecektir” uyarısında bulundu.