İntikam Timleri Van’da eylem yaptı

Şehit Baz Mordem ve Helbest Koçerîn İntikam Birimleri, Türk devletinin kimyasal saldırıları sonucu şehit düşen gerillaların anısına Wan Xaçort mahallesinde eylem yaptıklarını açıkladı.

Kendilerini “Şehit Baz Mordem ve Helbest Koçerîn İntikam Birimleri” tanıtan eylemciler, Van’ın Xaçort mahallesinde eylem yaparak mahalleyi bir süre denetimde tuttuklarını açıkladı.

Yazılı açıklamada ifadeler geçti:

“Şehit Baz Mordem ve Helbest Koçerîn İntikam Birimleri, 30 Ekim 2022 tarihinde gece saat 22.00’da Wan Xaçort mahallesindeki yolu denetime almış ve müdahale etmek isteyen düşman güçlerine ses bombaları ve havai fişekler ile müdahale etmiştir. Müdahaleden sonra düşman güçleri mahalleden uzaklaşmak zorunda kalmıştır. Mahalleyi bir süre denetimde tutan birimlerimiz, daha sonra eylemi sonlandırmışlardır.

Bu eylem, TC devletinin Avaşîn alanında gerçekleştirdiği kimyasal silah saldırıları sonucunda şehit olan yoldaşların anısına yapılmıştır. Düşmanın gerillaya yönelik yürüttüğü kirli savaş yöntemlerine ve savaş suçlarına karşı bulunduğumuz her alanda eylemlerimiz devam edecektir. Her iki birimimiz de sağlam bir şekilde olay yerinden ayrılmıştır ve eylemselliklerimiz devam edecektir.”