İran devletinin gazetecileri gözaltına almasına tepki

İran devleti tarafından gazetecilerin gözaltına alındığını belirten DFG ile MKGP, "Hiçbir rejim gerçeğin açığa çıkmasını engelleyemez" dedi.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP) ile Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), İran ve Rojhilat'taki gelişmeleri dünyaya duyuran Nilufar Hamidi, Yelda Meiri ve Fatima Rajabi’nin aralarında olduğu birçok gazetecinin gözaltına alınmasına dair yazılı açıklamalar yaptı.

MKGP: GERÇEĞİ ULAŞTIRMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

MKGP tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kadın gazeteciler olarak yazmaktan, erkek egemen zihniyeti teşhir etmekten, doğruları halka ulaştırmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Nerede olursak olalım meslektaşlarımızla dayanışma içerisinde olacağız” denildi.

DFG: GÜÇLERİ YETMEZ

DFG açıklamasında ise şöyle denildi:

“Gazetecilerin gözaltına alınmasını kınıyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun, gazetecilerin görevi var olan gerçekliği halka ulaştırmak ve kamuoyuna duyurmaktır. Gazeteciler görevlerini yaptıkları için hedef alınamaz, yargılanamaz ve cezalandırılamaz.

 Bir kez daha belirtmek isteriz ki İran’da da tüm dünyada da gerici, baskıcı rejimlerin uygulamalarını gazeteciler yazmaya devam edecek. Hiçbir rejim gerçeğin açığa çıkmasını engelleyemez. Gerçeğin kalemini kırmaya hiçbir iktidarın gücü yetmez. Biz de bu inançla dünyanın neresinde olursa olsun baskılara rağmen yazan gazetecilerin yanında olmaya, onlarla dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz.”