İşgalciler yoğun hava saldırıları gerçekleştirdi

Gerillalar karşısında ağır darbeler yiyen işgalci Türk devleti, Medya Savunma Alanları’nı yoğun bir şekilde bombalıyor. Hava saldırılarında gerilla kaybı yaşanmazken, halka ait bağ ve bahçeler zarar gördü, arazide çıkan yangınlarsa sürüyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şu ayrıntılar paylaşıldı:

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

29 Temmuz günü saat 16:20’de Girê Silêman alanında bulunan işgalcilere yönelik güçlerimiz tarafından ağır silahlar ile eylem gerçekleştirilmiştir. Yapılan bu eylemde belirlenen hedefler isabetle vurulmuştur.  

Güçlerimizin tarihi direnişi karşısında sonuç alamayan ve kapsamlı gerilla eylemlerinde ağır darbeler alan işgalci TC devleti, Medya Savunma Alanları’na yönelik yoğun hava saldırıları gerçekleştirerek sonuç almak istemektedir.  Ancak güçlerimizin aldığı tedbirler sonucunda gerçekleştirilen saldırılar her zaman olduğu gibi sonuçsuz kalmış, Başûrê Kurdistan bölge halkımız ciddi bir mağduriyet yaşamış; bağ, bahçe ve sivil yerleşim alanları büyük zarar görmüştür. Sömürgeci devletin özel savaş medyası aracılığıyla yalan propagandalara dayandırarak servis ettiği bu haberlerde belirtilenler doğru değildir. Bu saldırılarda hiçbir kaybımız yaşanmamıştır.

Gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şu şekildedir;

29 Temmuz günü 11:40 – 17:30 saatleri arasında işgalci TC ordusu Avaşîn bölgesine bağlı Girê Sor alanında bulunan savaş tünelleri patlayıcılarla bombalanmıştır.

29 Temmuz günü 23:30 – 00:30 saatleri arasında Metîna bölgesine bağlı Qaşûra hattında helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

29 Temmuz günü saat 00:00’da Zap bölgesine bağlı Saca alanı savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

 29 Temmuz günü 01:15 – 01:30 saatleri arasında Garê bölgesine bağlı Deşta Kafya alanı savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

29 Temmuz günü 01:22 – 01:25 saatleri arasında Amediye ilçesinin Bergarê bölgesinde bulunan Guzê ve Akrê ilçesinin Dînartê nahiyesine bağlı Bilmendê köyleri savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

29 Temmuz günü 12:30 – 13:40 ve gece 22:45 – 00:45 saatleri arasında Qendîl bölgesine bağlı Girê Zergelê, Dola Zergelê, Girê Savaş, Dola Şehîdan, Girê Hîwa, Geliyê Balayan, Girê Balayan, Dola Bedranan, Bêpalan alanları ile Sûredê, Gilgamêş, Dêreşê ve Berdeqaşo köyleri savaş uçakları ile bombalanmıştır. Bombardıman sonucu halkımıza ait bağ ve bahçelerde maddi hasar meydana gelmiş ve arazide çıkan yangınlar devam etmektedir.”