İslam’da Barış, Emek ve Adalet Kampanyası'nın 2. buluşması

HDP'nin İslam’da Barış, Emek ve Adalet Kampanyası'nın 2. buluşması Amed'de düzenlendi.

HDP Halklar ve İnançlar Komisyonu'na bağlı İslam Masası tarafından başlatılan İslam’da Emek, Barış ve Adalet Kampanyasının ikinci buluşması bugün Amed'de gerçekleşti. Buluşmaya Komisyon üyeleri, parti yöneticileri, çok sayıda din alimi ve kişi katıldı.

Burada konuşan HDP Amed İl Eşbaşkanı Zeyat Ceylan, Şeyh Sait ve Seyit Rıza’yı andı.

Kürtlerin İslam'a bağlılığı ve hizmetine değinen Ceylan, ancak bölge devletlerinin din üzerinden Kürtlere saldırdığını belirterek, “Çünkü bu devletler dini iktidarlarının aracı haline getirdiler. Kürtler kendi inançlarına sahip çıkacak ama devletlerin oyunlarını da boşa çıkaracak” dedi.

İslam Masası Eş Sözcüsü Diba Keskin de İslam Masası'nın çalışmaları hakkında bilgi vererek, başlatılan İslam’da Emek, Barış ve Adalet kampanyasının amacından bahsetti. Ülkede herkesin Emek, Barış ve Adalet’e ihtiyaç duyduğunu ve bu 3 kavramın ortak bir yaşamın zemini olduğunu söyledi. Emek, barış ve adaletin olmadığı yerde huzurun ve insanca yaşamın da mümkün olmadığını belirterek, bunu İslam inancında da önemli yeri olduğunu ayetlere dayanarak anlattı. Emek ve Adaletin olmadığı yerde özgürlüğün ve eşitliğin mümkün olmadığını da belirterek, “Barışın olmadığı yerde huzursuzluk var, sömürü var, halkın haklarının talanı var. Yüce Allah diyor ki benim bir diğer adım da adalettir ve ben adaleti kendime farz kıldım. Eğer biz yaşamımızda, evimizde, yaşadığımız toplumda adaleti farz kılmazsak demek ki bu inancı, İslam’ı yanlış anlamışız, demek ki ibadetlerimiz eksiktir” dedi.

Komisyon önümüzdeki günlerde Serhat ve sonrasında ülkenin değişik bölgelerinde buluşmalarına devam edecek.