İstanbul’da 11 kişi tutuklamaya sevk edildi

Gözaltında tutulan DİK ve DİAY-DER üyelerinden 11 kişi tutuklama talebiyle, 15 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmak üzere mahkemeye sevk edildi.

İstanbul’da Demokratik İslam Kongresi (DİK) ve Din Alimleri Derneği (DİAY-DER) üyelerine yönelik 3 Temmuz’da yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan aralarında DİAY-DER Başkanı Ekrem Baran’ın da olduğu 26 kişi bu sabah saatlerinde Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık ifadeleri alınan 11 kişi tutuklama talebi ile 15 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmak üzere mahkemeye sevk edildi.

Tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilen isimler şöyle: Ali Fuat Hatip, Aydın Ayhan, Enver Karabey, Mehmet İnan, Mehmet emin Aslan, Nezir Erdemci, Ekrem Baran, Hafik Tunç, Lütfi Büyikefe, Rıza Uğur, Sefa Mehmetoğlu.

Adli kontrol şartı ile mahkemeye sevk edilenlerin isimleri ise şu şekilde: Hasan Karahan, İbrahim Yakın, Fevzi Varış, Celal Kılıçer, Nasri Tonguç, Mehmet Emin Kırmızıkıyın, Şemsettin Taş, Mehmet Şimşek, İbrahim Şek, Nur Mehmet Işık, Abdulhakim Öztekin, Ali Demir, Fahrettin Ülgün.