İstanbul’da binlerce emekçi “insanca yaşam” için buluştu

İstanbul’da emek ve demokrasi güçleri, “İnsanca yaşamak istiyoruz” sloganı ile bir araya geldi.

Bakırköy Pazarı’nda düzenlenen mitinge binlerce kişi katıldı. İstanbul Emek ve Barış Demokrasi Güçleri’nin organize ettiği mitinge çok sayıda sendika ve siyasi parti katıldı.

Mitinge katılanlar şöyle: Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipler Birliği (TTB), Devrimci İşçi Partisi (DİP), Emek Partisi (EMEP), Tüm-Emekli-Sen, Uluslararası İşçi Dayanışması Derneği, Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Halkevleri, Hakların Demokratik Kongresi (HDK), Hakların Demokratik Partisi (HDP) ile HDP ve CHP’li Milletvekilleri ve bir çok kadın derneği.

Mitinge karşı yoğun polisiye tedbirler alınırken, yollar ve sokaklar bariyerlerle kapatıldı. Mitingin yapılacağı alan polis ablukasına alındı, eylemciler alana girerken üç arama noktasından geçmek zorunda kaldı.

Miting alanına girişte polis HDP’li gençlerin taşıdığı pankartlara engel çıkardı. Yaşanan tartışma ardından pankart alana alınırken, Sabri Işık adlı bir genç gözaltına alındı.

Miting öncesi bir yürüyüş yapıldı. Bakırköy Metro İstasyon, Bakırköy Metrobüs İstasyonunda bir araya gelen guruplar, Bakırköy Dikilitaş muhitinde toplanarak kortejler halinde alana yürüdü.

Yürüyüşte “İnsan onuruna yakışır ücretle çalışma koşulları istiyoruz”, “Yoksulluk ve sefalete teslim olmayacağız”, “Güvenceli iş güvenli yaşam”, “Halk için bütçe demokratik Türkiye” ve “Yoksulluğa, işsizliğe, güvencesizleşmeye, krize karşı birlikte mücadele”, “Savaşa değil eğitime bütçe”, “İş cinayetleri son bulsun”, “EYT yasası çıkarılsın” ve “Sömürüsüz, saraysız, kayyumsuz, hür ve eşit bir Türkiye istiyoruz” yazılı döviz ve pankartlar dikkat çekti.

Alana giriş yapan binler sahneden çalınan müzik eşliğinde halay çekmeye başladı.