Öğrencilere polis saldırdı -YENİLENDİ-I

Üniversite öğrencilerinin, Boğaziçi protestolarında gözaltına alınıp tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılması için Kadıköy İskele Meydanı’nda yapmak istediği eyleme polis saldırdı; çok sayıda kişiyi şiddet uygulayarak gözaltına alındı.

Üniversite öğrencilerinin, Boğaziçi direnişi sırasında gözaltına alınıp tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılması için Kadıköy’de yapmak istediği eyleme polis saldırdı.

Eylem öncesi basın açıklamasının yapılacağı İskele Meydanı ve Kadıköy sokaklarının her tarafını ablukaya alan polis, REXX sinamesı önünde toplanan öğrencilerin önünü kesti.

HDP milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Ali Kenanoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen eylemede, polis engellemenin gerekçesi olarak kaymakam yasağını gösterdi. Bu keyfi engellemeyi protesto eden ve yürüyüşe geçen öğrencilere polis saldırdı.

Çok sayıda kişinin işkence edilerek gözaltına alındığı protestoda, polis ve öğrenciler arasında kovalamaca yaşandı. Yürümek isteyen öğrencilere içi biber tozu dolu olan plastik mermiler sıkıldı. Tüm engellemelere rağmen sloganlar eşliğinde yürüyen öğrencileri ikinci kez saldıran polis, tekrar gözaltı yaptı. Görüntü almak isteyen basın mensuplarını da engelleyen polis, gazetecileri zorla alandan uzaklaştırıldı.

Polisin abluka altına alındığı Eğitim- Sen’de toplanan öğrenciler, burada basın açıklaması yaptı.

Gözaltına alınan arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını isteyen öğrenciler, kayyum rektörü gönderene kadar mücadeleye devam mesajını verdi. Özgür ve demokratik üniversite mücadelesini yükseltme çağrısı yapan öğrenciler, “İktidarın korkularına hep birlikte karşılık vererek onları üniversitelerden de memleketlerden de gönderelim” dedi.