İzmir Adalet Nöbeti: Bu zulüm yeter!

İzmir’de hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması ve cezaevlerindeki hak ihlallerine son verilmesi için Adalet Nöbeti tutan aileler, “Bu zulüm yeter!” dedi.

İzmir’deki Adalet Nöbeti, 135’inci gününde adliye önünde devam etti.

“Zindanlara ses ver” ve “Hasta tutsaklara özgürlük” yazılı önlükler giyen aileler,  “Biji berwxedana zindanan” “Jin jiyan azadî” ve “Em şer naxwazin” şeklinde sloganlar attı.

Eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Menemen ve Karşıyaka ilçe yöneticileri, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İzmir İl Meclisi ile Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER) İzmir Şubesi yöneticileri de katıldı.

Balıkesir Bandırma T-1 Nolu Cezaevi’nde tutulan hasta tutsak Mehmet Nezir Gümüş’ün annesi Hanife Gümüş yaptığı konuşmada sadece adalet istediklerini bir kez daha vurguladı.

Gümüş, "Kanda, katliamda, parada gözümüz yok. Barış ve adaleti gözlüyoruz. Kimsenin kanının dökülmesini istemiyoruz. Ne askerin ne de çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz. Artık içimiz rahat olsun istiyoruz. Hasta tutsaklarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Çocuklarımızın cenazelerinin çuval içinde anne babalarına verilmesini istemiyoruz. Bu zulüm yeter. Herkes sesini yükseltsin” dedi.