İzmir’de Adalet Nöbeti: Adalet yoksa ekonomi de düzelmez

İzmir’de tutsak ailelerinin Adalet Nöbeti eyleminde bir kez daha cezaevlerindeki hak ihlallerinin son bulması istenirken, “Ülkede adalet olmadığı zaman ekonomi de düzelmez” mesajı verildi.

Aileler 90 gündür hasta ve infazı yakılan tutukluların tahliye edilmesi ve cezaevlerindeki tecride son verilmesi talebiyle Adalet Nöbeti tutuyor.

Yeni eylem gününde İzmir Adliyesi önünde bir araya gelen aileler,  “Hasta tutsaklara özgürlük”, “Ji girtiyên nexweş re azadî”, “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” yazılı önlükleri giydi.

Tutsak yakınlarını Halkların Demokratik Partisi (HDP) Konak İlçe Örgütü üyeleri ziyaret etti.

Eylemde bir konuşma yapan HDP Konak İlçe Eş Başkanı Abdülvahap Bal, “Tutukluların, görüş, sosyalleşme, telefon ve tahliye gibi bütün hakları ellerinden alındı. Onun için bu anaların talepleri yasaldır. Bu anneler çocuklarıyla görüşmek istiyor. Bu yasal bir haktır. Avukat görüşleri yasaklanıyor. Keyfi uygulamalar devam ediyor. İktidar ve Adalet Bakanı’nın bu anaların sesini duyması lazım. Ülkede adalet olmadığı zaman ekonomi de düzelmez. Ülkede önce adalet olması gerekir” dedi

Tutsaklarla birlikte ailelerinin de cezalandırıldığı tepkisinde bulunan Bal, “Tutuklular ailelerinden uzakta bulunan cezaevlerine gönderiliyor. Yine hasta tutuklular yasal olarak bırakılması gerekirken, bırakılmıyor. Cezaevlerinden her gün cenazeler çıkıyor. Biz bu anaların yasal haklarını sonuna kadar savunacağız” diye konuştu.