İzmir’de Adalet Nöbeti: Barış Abdullah Öcalan’ın elinde

İzmir’de hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması için sürdürülen Adalet Nöbeti'nde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşme imkanı sağlanana kadar sorunların ülkedeki sorunları çözülmeyeceği mesajı verildi.

Tutsak yakınları, 145 gündür hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılması ve tüm cezaevlerinde tecrit uygulamalarına son verilmesi için Adalet Nöbeti tutuyor.

İzmir Barosu'nda eylemlerini sürdüren tutsak yakınları, “Deng bidin zindanan”, “Hasta tutsaklara özgürlük”, “Zindanlara ses ver” yazılı önlükler giydi.

Baroda yapılan açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Menemen İlçe Örgütü destek verdi.

Tekirdağ Cezaevi'ndeki siyasi tutsak Bayram Kaymaz'ın annesi Medine Kaymaz’ın annesi nöbet eyleminde yaptığı konuşmada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşme sağlanana kadar sorunların çözülmeyeceğini belirtti.

Kaymaz, "Biz çocuklarımızın infazı yakılmasın, hasta olanlar bırakılsın istiyoruz. Tutuklulara 30 yıl sonra pişmanlık dayatılıyor. Biz bunu da kabul etmiyoruz. Öcalan’la görüşülmeyene kadar bu sorun çözülmez. Barış onun elinde. Yeter artık" dedi.

 

Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çeken Kaymaz,  “20 aydır avukatlarıyla görüştürülmüyor. Bizim bu devlete inancımız yok. Bu yüzden bu mücadeleyi bırakmayacağız. Kimyasala kadar her zulmü yapıyorlar. Öcalan’la görüşülene kadar, baskı kalkana kadar mücadeleyi bırakmayacağız. Yüzlerce insan bizim arkamızda. Yaşamak direnmektir, mücadeleyi büyütüyoruz” şeklinde konuştu.