İzmir’de Adalet Nöbeti sürüyor

İzmir’de hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması ve cezaevlerindeki hak ihlallerine son verilmesi için yürütülen Adalet Nöbeti eyleminde tutsaklara “pişmanlık” dayatıldığı tepkisinde bulundu.

Tutsak aileleri 139 gündür Adalet Nöbeti eyleminde bulunuyor.

Kırıklar F Tipi Cezaevi önünde sürdürülen nöbet eyleminde tutsak yakınları önceki günlerde olduğu gibi “Deng bide zindanan”, “Hasta tutsaklara özgürlük” yazılı önlükleri giydi.

Sık sık  “Biji berxedana zinadanan”, “Jin jiyan azadi” ve “Savaşa hayır barış hemen şimdi” sloganlarının atıldığı eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çeşme ve Urla ilçe örgütleri de destek verdi.

Eylem sırasında bir konuşma yapan HDP İzmir il binasına yönelik yapılan silahlı saldırıda katledilen Deniz Poyraz’ın annesi Fehime Poyraz, cezaevlerinde 600’ü aşkın hasta tutsağın bulunduğunu belirtti.

“10, 20, 30 yıl cezaevinde kalan tutsaklara pişmanlık dayatıyorlar” diyen Poyraz, şunları ekledi:

“Çocuklarımız neden pişmanlığı kabul etsinler? Onlar zaten cezaevinde bedel ödüyorlar. Tutsakların hakları verilene kadar yağmur da kar da yağsa nöbeti bırakmayacağız. Biz çocuklarımızı devlet öldürsün diye dünyaya getirmedik. Çocuklarımız onurları için mücadele ediyorlar. Artık yeter, biz özgürlük istiyoruz.”