İzmir’de Deniz Poyraz anıldı

HDP binasında katledilen Deniz Poyraz, mezarı başında anıldı. Anne Fehime Poyraz, Deniz'in halkların kızı olduğunu söyleyerek, "İlk gün ağlamadım ama bugün ağlıyorum. Çünkü seni çok özledim" dedi.

Devlet destekli faşist tarafından Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü binasına 17 Haziran 2021'de gerçekleşen silahlı saldırıda katledilen Deniz Poyraz, ölümünün 3'üncü yıl dönümünde Buca Kaynaklar Mezarlığı'nda bulunan kabri başında anıldı. 

Anmaya Deniz Poyraz'ın ailesi, İzmir Barış Anneleri Meclisi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İzmir milletvekilleri İbrahim Akın, Burcu Gül Çubuk, DEM Parti İzmir il eşbaşkanları Vezan Karabulut, Mehmet Kuruş ile çok sayıda kurum temsilcisi ve kişi katıldı.

Fatiha okunarak başlanan anmada saygı duruşunda bulunuldu. DEM Parti İzmir İl Eşbaşkanı Vezan Karabulut, partilerine ve kadınlara yönelik baskı ve zulmün artarak devam ettiğini vurguladı. Deniz Poyraz'ın katledilmesinin politik olduğunu söyleyen Karabulut, "Bu cinayet ülkenin demokratikleşmesinin önündeki en büyük engellerden biridir. Bu ülkede katiller cezasız kalıyor. Katiller cezalandırılmadığı sürece cinayetler devam edecek" dedi.

DEM Parti İzmir Milletvekili Burcu Gül Çubuk da Poyraz ve benzeri davalarda hiçbir zaman gerçek suçluların açığa çıkarılmadığını belirtti, "Yoldaşlarımızın gerçek katilleri, önümüze bir tetikçi atılarak gizlendi. Bizden bekledikleri unutmamız, vazgeçmemiz, sinmemiz. Ama Deniz'in mezarının başında bir kere daha söz veriyoruz, Türkiye ve Kurdistan'da hiçbir canlıya yaşam hakkı tanımayanlar karşısında biat etmeyeceğiz, mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Barış Annesi Şükriye Tunç ise "Deniz ile başımız dik. Deniz kabrinde rahat uyu, hepimiz senin mücadelenin arkasındayız" dedi.

Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz da Barış Anneleri'nin mücadelesi önünde saygıyla eğildiğini ifade etti. Deniz'in sadece kendi kızı değil, halkların kızı olduğunu söyleyen Fehime Poyraz, "Seni vahşice katlettiler. İlk gün ağlamadım ama bugün ağlıyorum. Çünkü seni çok özledim" şeklinde konuştu.

Baba Abdüllillah Poyraz ise "Yaşadığımız sürece onların mücadelesinde yürüyeceğiz. Yaşadığımız sürece Deniz kalbimizde yaşayacak" diye konuştu.

Halk mezarlıkta yapılan anmanın ardından Konak İskele'ye geçti. Burada Deniz Poyraz'ın anısına denize karanfiller atıldı.