İzmir ve Mersin'de HDP bürolarına saldırı

 İzmir ve Mersin'de HDP'nin seçim bürolarına saldırıldı. İzmir'deki büronun camları kırıldı, Mersin'de de ırkçı yazılamalar yapıldı.

İzmir’in Buca ilçesine bağlı Gediz Mahallesi’nde bulunan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) seçim bürosuna saldırı düzenlendi. Yoğunluklu olarak Kürtlerin yaşadığı mahallede, saldırganların çevre ilçelerden yönlendirilerek organize bir şekilde gerçekleştiği düşünülüyor.

Saldırı, partililer büroyu kapattıktan sonra gece saatlerinde yapıldı. Büronun camları kırılarak, parti pankartları yırtıldı. Büroda seçim çalışması yürüten partililer, saldırıların seçim yaklaştıkça yoğunlaştığını ifade ederek, bu tür saldırıların ne kendilerini ne de seçmenlerini  yıldıramayacağını, çalışmalara devam edeceklerini vurguladı. 

HDP il binası önünde seçim çalışmalarından dönen partililer ise dün, 'bozkurt' ve 'rabia' işaretleri yapan 6 kişilik bir grup tarafından tehdit edilmişlerdi.

MERSİN

Mersin’in Yenişehir ilçesine bağlı 75 Evler Mahallesi’nde Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim bürosunun camlarına üzerinde ırkçı yazılamaların bulunduğu stickerler yapıştırıldı. HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın fotoğraflarının bulunduğu afişlerin üzerine, “Davaya ortak ol” başlıklı, “Hedef kızıl elma” ve Ülkü Ocakları yazılı 'bozkurt' işaretli stickerler yapıştırıldı.