Özen: AKP’ye kaybettirerek kazanacağız

HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen, belediyeleri kaybetmesiyle kara para muslukları kapanınca kayyum hamlesiyle intikam almaya çalışan AKP’ye kaybettirmeye devam ederek kazanacaklarını söyledi.

Ceberut devlet yönetimindeki gidişatı değiştirmenin zamanının geldiğini söyleyen İstanbul Milletvekili Zeynel Özen, kayyum işgaline karşı sonuna kadar direneceklerini, kayyumları Saray’a geri göndereceklerini belirtti.

HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen, Amed, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerindeki kayyum işgalini ANF’ye değerlendirdi. Özen, bu irade gaspının arkasında iki önemli faktörün olduğunu belirtti;

* Seçilen belediye eşbaşkanlarımızın, kayyumların yaptığı yolsuzluk ve hırsızlıkları ifşa etmesi,

* 31 Mart ve 23 Haziran yerel seçimlerinde parti olarak izlediğimiz strateji.

AKP-MHP koalisyonun, demokrasi güçlerinin bir araya gelmesini kendi iktidarı için tehlikeli olarak gördüğünü belirten Özen, kayyum hamlesiyle hem yerel seçimlerdeki yenilgisinin intikamını almaya, hem de oradan doğan birlikteliği engellemeye çalıştığını söyledi.

AKP EN GÜÇSÜZ DÖNEMİNDE

Türkiye’nin hem ekonomik hem de siyasi açısından yönetilemez hale geldiğini kaydeden Özen, iktidar tarafından yapılan her haksızlığın bumerang gibi kendisini vurduğunu ifade etti. Bu anlamda AKP’nin bugün en güçsüz dönemini yaşadığına işaret eden Özen, bu güçsüzlüğünü de HDP‘ye saldırarak örtbas etmeye çalıştığını dile getirdi. Kürt halkının iradesine saldırarak HDP’yi yalnızlaştırmayı amaçlayanların yine başarılı olamadığını söyleyen Özen, dayanışmanın daha büyüdüğünü vurguladı.

TÜM ARGÜMANLAR ELLERİNDE PATLADI

Kayyum işgaline gerekçe olarak öne sürülen tüm argümanların da yalan çıktığını hatırlatan Özen, şöyle devam etti: “Halkın birikimlerini HDP’nin değil, bizzat atanan kayyumlar tarafından nasıl cebe indirilerek, çarçur edildiği belgelerle ortaya çıktı. Kriminalize edilmeye çalışılan eşbaşkanlık sistemi, 2013’ten beri zaten partiler yasasında. ‘Şehit ailelerinin belediyenin kapının önünde koydular’ iddiası da yalan çıktı. Mardin’de bu aile fertlerinden birisinin belediyeye ait erzakları arabasına yüklerken yakalandığının görüntüleri var, diğerinin ise 31 Mart seçimlerin hemen öncesi, üstelik belediyenin kapalı olduğu bir gün usulsüz bir biçimde işe alındığı ortaya çıktı. Yani kısacası ileri sürdükleri tüm argümanlar ellerinde patladı.”

KARA PARA MUSLUKLARI KAPANDI

Büyükşehir belediyelerini teker teker kaybetmesiyle AKP’nin kara para musluklarının kapandığını söyleyen Özen, Türkiye ekonomisinin yüzde 70’ini elinde bulunduran illeri kaybetmenin kiniyle bugün HDP’ye yöneldiklerinin altını çizdi.

HALKIMIZA VE GÜCÜMÜZE İNANIYORUZ

HDP’nin, seçimleri kazandırabilen ve kaybettirebilen bir konumda olduğunu hatırlatan Özen, “Biz kimseden medet ummuyoruz, çünkü halkımıza ve kendi gücümüze inanıyoruz. Topluma dayatılan tek adam sisteminin tek alternatifi HDP’dir. Bu alternatifi, kimse manipülasyon ve provokasyonlarla yok sayamayacak” şeklinde konuştu.

DEMOKRATİK İTTİFAK BÜYÜMELİ

Yerel seçimlerde oluşan demokratik ittifakı mutlaka daha da ileriye taşımak gerektiğini ifade eden Özen, bu perspektif çerçevesinde ilk yapılması gerekenin acilen demokratik çoğulcu bir anayasaya çalışması olduğunu söyledi. Özen, yeni bir anayasa inşası için tüm demokrasi kesimlerinin rol üstlenmesi gerektiğini söyledi.

KAYYUMLARI SARAY’A GÖNDERECEĞİZ

Yıllardır farklı düşüneni kriminalize eden ceberut devlet yönetimine dikkat çeken Özen, bu gidişatı değiştirmenin zamanının geldiğini ifade etti. HDP olarak AKP zihniyetine kaybettirmeye devam ederek kazanacaklarını kaydeden HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen, “Kayyum işgaline karşı sonuna kadar direneceğiz, çünkü direnmek yaşamaktır. 31 Mart’ta nasıl kayyumları Saray’a geri gönderdiysek yine göndereceğiz” dedi.