Özsoy: Toplumda patlayacak bir öfke birikiyor!

HDP Milletvekili Hişyar Özsoy, dünyadaki direnişlere dikkat çekerek, Türkiye'de de ne zaman patlayacağı belli olmayan derin bir öfke biriktiğini belirtti.

HDP Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Amed Milletvekili Hişyar Özsoy, bugün yaptığı yazılı açıklamada, "Ekonomik ve siyasi krizler topluma vahşet uygulayarak çözülmez" dedi.

'ATAERKİL SİSTEMLER HAKLI PROTESTOLARLA KARŞILAŞIYOR'

Özsoy, "Emek sömürüsü ve devlet şiddetine dayalı ataerkil sistemler başta Orta Doğu ve Latin Amerika’da olmak üzere dünya halklarının haklı protestolarıyla karşılaşıyor. Şili, Bolivya, İran, Irak, Lübnan, Sudan ve Cezayir’de yaşanan protestolar bize halkların sömürü ve zulme karşı direniş hakkını gösteriyor" diye belirtti.

'DERİN ÖFKE PATLAYACAK!'

Şili, Bolivya, İran, Irak'taki protestolarda devletlerin çok sayıda kişiyi katlettiğine dikkat çeken Özsoy, şöyle devam etti:

"Dünyada bu gelişmeler yaşanırken, yanlış politikalarıyla Türkiye’de ciddi bir ekonomik ve siyasi kriz üreten iktidar, halkın taleplerine kulak tıkamaya devam etmektedir. 'Ekonomik kriz var' demenin dahi suç sayılabildiği bir baskı ikliminde, cinayetler 'toplu intihar' halini almıştır. Son dört yılda her türlü hukuksuz yöntem ve şiddetle zapturapt altına alınan toplumda ne zaman patlayacağı belli olmayan derin bir öfke birikmektedir.

Adalet ve özgürlük taleplerine kulak tıkayan iktidarların vahşi yöntemlerle halklara saldırmasının nedeni işledikleri günahlar ve iktidardan düşme korkularıdır. Sömürüye karşı yükselen bu insan çığlıklarına sesimizi katıyor, dayanışma duygularımızı ifade ediyoruz. Zulüm ve ölüm er ya da geç yenilecek, adalet ve hayat kazanacaktır."