Özsüt işçileri: Sözünü tut, hakkımızı ver !

Özsüt işçileri, 3 aydır gasp edilen maaş ve tazminatlarının ödenmesi için Kadıköy Özsüt Şubesi önünde eylem yaptı. “ Haksızlık varsa, direniş de var” sloganını atan işçiler, gasp edilen haklarını istedi.

Özsüt kurumsal markasıyla faaliyet gösteren STP Gıda Sanayi Ticaret A.Ş firmasında çalışan işçiler, devam eden hak gaspına karşı Kadıköy’de eylem düzenledi.

Maaşları, kıdem ve ihbar tazminatları ödenmediği için Temmuz ayının başında Kadıköy Özsüt Şubesi önünde direniş başlatan işçiler 17 Temmuz’da haklarını almıştı. Ancak 12 işçiden ikisinin haklarının verilmemesi üzerine tekrar alanlara çıkan Özsüt işçiler, arkadaşlarının gasp edilen tüm hakları verilene kadar direnişe devam mesajını verdi.

Ellerinde, “Özsüt’te hak gaspına son” yazılı pankartla PTT önünden Kadıköy Özsüt Kadıköy Şubesi’ne yürüyen işçiler, hep bir ağızdan, “ Haksızlık varsa direniş var”, “ Özsüt sözünü tut hakkımızı ver”, “ Özsüt işçileri yalnız değildir” sloganlarını attı.

‘SÖZ VERMELERİNE RAĞMEN İKİ ARKADAŞIMIZIN PARASINI YATIRMADILAR’

İşçiler adına ilk konuşmayı yapan Umut Marangoz, tam da eylem yapılacağı saatte Özsüt kafesinin elektriklerinin kesildiğine dikkat çekerek sözlerine başladı.

Söz verilmesine rağmen iki işçinin maaşları, tazminatları ve yıllık izin paraları yatırılmadığı aktaran Marangoz, şunları belirtti: “ Biz bu konuda görüşmeler yaptığımızda en geç Cuma günü iki arkadaşımızın parası yatırılacağını beyan ettiler ama yatırmadılar.”

Özsüt işçileri olarak direndiklerini ve kazanmadıklarını vurgulayan Marangoz, “Biz direndiğimiz için haklarımızı aldık. Ama içerde hala çalışan arkadaşlarımızın 3 aydır paraları ödenmiyor ” diye konuştu.

Bugün yaptıkları görüşmede yaşanan diyalogu da anlatan de aktaran Marangoz, “ Bugün ki görüşmemizde de çok komik bir diyalog geçti. Özsüt’ün avukatı bize iki arkadaşımız parasını ödemenin öncellikleri olduğunu ancak ödenecek miktar 16 bin TL olduğunu için şu anda ödeme yapamayacaklarını söyledi” dedi.

Askere giden iki işçinin de kıdem ve ihbar tazminatlarının yatırılmadığını ve 80 yakın işçinin paralarını alamadığına dikkat çeken Marangoz, tüm arkadaşları haklarını alana kadar mücadeleyi sürdüreceklerinin altını çizdi.

MAĞDURUZ !

Hakları gasp edilen iki işçinden biri olan Cansu Sayra Andaç, Özsüt’te iki sene çalıştığını ve 3 aylık maaşının ve tazminatlarının ödenmediğini belirtti. Parasını alamadığı için kişisel ihtiyaçlarını karşılayamadığını ifade eden Andaç, “Mağdur durumdayız. Her gün ben faiz ödüyorum. Kredi kartlarına borçlanıyorum. Biz hakkımızı alana kadar mücadelemizi vermeye devam edeceğiz” dedi.

Hakları verilmeyen ikinci işçi Kerem Diranay ise, Özsüt’te bir yıl çalıştıktan sonra işten çıkartıldığını; bir aylık maaşının ve kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenmediğini aktardı.

İşten mobbing uygulanarak çıkarıldığına dikkat çeken Diranay, “Hala kıdem tazminatımın verilmeyeceğini söylüyorlar. Bir seneden fazla çalıştım burada. Yıllık iznim param içerde hâlâ. İşte bulamıyorum. Mağdurum” diye konuştu.