Şehit düşen gerillanın kimliği açıklandı

Medya Savunma Alanları’nda şehit düşen gerillanın kimliğini açıklayan HPG, “Akman ailesi başta olmak üzere, tüm yurtsever Hezex ve Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“9 Haziran 2021 günü işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik gerçekleştirdiği bombardımanda Botan halkının yiğit devrimcisi ve halkımızın özgürlük savaşçısı Bahoz yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.

Bahoz yoldaşımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Bahoz Zagros
Adı Soyadı: Mehmet Şefa Akman
Doğum Yeri: Şirnex
Anne – Baba Adı: Halime – Hüseyin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Haziran 2021 / Medya Savunma Alanları

 

Bahoz yoldaşımız Şirnex’in Hezex ilçesinde koçer ve yurtsever bir ailede doğmuştur. Ailesinin koçer olması Bahoz yoldaşımızın kadim Kürt kültürüyle büyümesini ve doğal toplumun özelliklerini kişiliğinde temsil etmesini yol açmıştır. Yaşadığı topraklarda verilen özgürlük mücadelesi kuşkusuz Bahoz yoldaşımızın ailesini ve kendisini de yakından etkilemiştir. Kürdistan Özgürlük Gerillaları öncülüğünde on yıllardır yürütülen bu özgürlük savaşının bedelleri olmuş ve verilen bu bedeller mücadeleyi daha fazla yükseltmemizin gerekçesi olmuştur. Bahoz yoldaşımızın aile çevresinden de bu uğurda birçok şehadet yaşanmış, bu durum Bahoz yoldaşımızı da derinden etkilemiştir. Bu yüzden her daim yaşanan şehadetlere layık olunması gerektiğine inanmıştır. Bahoz yoldaşımızın doğal kişilik yapısı kapitalist sistemin yaşam tarzı ve ilişki biçimlerini kabul etmemiş; böyle bir yaşamın parçası olmak istememiştir. Bundan dolayı sürekli sistem dışında yaşamak istemiş ve bu yönlü arayışlara girmiştir. Bahoz yoldaşımız Kürdistan Gerillaları’nın komünaliteye, özgürlüğe ve eşitliğe dayanan yaşam biçimlerini gördüğünde en doğru yaşamın Önder Apo’nun paradigmasıyla mümkün olacağına kanaat getirerek gerilla saflarına katılma kararı almıştır.

Gerillaya katıldıktan sonra hayal ettiği yaşam biçimine kavuşmanın verdiği heyecan ve coşku ile gerilla yaşamına hesapsız bir şekilde katılmış, yaşamın her anında yaratıcılığı ile değerler yaratmaya çalışmıştır. Emekçi ve fedakar yönüyle ön plana çıkan Bahoz yoldaşımız ihtiyaç duyulan her çalışmada yerini almış, başarıdan başka bir ölçüyü kabul etmemiştir. Aynı zamanda kendisini ideolojik olarak sürekli eğitmiş, koçerlikten aldığı kültür ve ahlakı Apocu ideolojiyle bütünleştirerek devrimci bir kişilik oluşturmaya çalışmıştır. Hem aile çevresinde yaşanan şehadetlerin hem de soykırımcı Türk devletiyle yaşanan savaş sürecinde birçok yoldaşının şehadetine tanıklık eden Bahoz yoldaşımız, her zaman bu şehadetlere layık olmanın ağırlığını hissetmiştir. Kendisine dönük eleştiriler olsa da, hata ve yetersizlikler karşısındaki duruşu özeleştirel olmuş, yüksek bağlılık ve kararlılıkla tüm zor koşullara rağmen mücadelesini sürdürmüş ve devrimcilikten ödün vermemiştir. Şehit yoldaşlara olan borcun ancak mücadeleyi daha fazla büyütmek ve halkımıza hak ettiği özgürlüğü sağlamakla mümkün olduğunun bilinciyle, bu temelde var olan görev ve sorumluluklarını mutlaka yerine getirmenin arayış ve yoğunlaşması içerisinde olmuştur. Bu temelde, başta Zagroslar olmak üzere Kürdistan’ın birçok alanında çeşitli çalışmalar yürütmüş, soluksuz bir mücadelenin sahibi olmuştur.

Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne böylesi değerli bir evladını vererek en büyük yurtseverlik görevlerini yerine getiren değerli Akman ailesi başta olmak üzere, tüm yurtsever Hezex ve Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyor, halkımıza olan özgürlük ve zafer sözümüzü mutlaka yerine getireceğimizi belirtiyoruz.”