Şehit Karker Serbest: Zap’ta işgalcilerin belini kıracağız

12 Haziran’da şehit düşmeden önce konuşan HPG gerillası Karker Serbest “Zap’ta işgalci ordunun belini kıracağız. Şehit düşen arkadaşlarımızın intikamını almak için kanımızın son damlasına kadar savaşacağız” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi 28 Ağustos 2022 günkü açıklamasında; 12 Haziran 2022’de üç Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın şehit düştüğünü açıklamıştı. Zap’ta Türk ordusunun işgal saldırıları karşısında verilen savaşta şehit düşen gerillalardan birisi de Karker Serbest (Beşir Akbaş)’dı. 14 Nisan 2022’de Zap, Metîna ve Avaşîn’i hedefleyen işgal saldırısının birinci ayında Karker Serbest’in kamaralara konuştuğu ortaya çıktı.

Şehit Karker Serbest o konuşmasında savaşın gidişatı hakkı bilgiler vererek gerilla birimleri içindeki düzenlemesinin Kurê Jahro alanına çıktığını ve yakın bir dönemde oraya gideceğini bildirdi. Türk ordusunun elindeki bütün imkanlarıyla işgal saldırısı başlattığına dikkat çeken şehit Karker Serbest devamla şu hususları dile getirdi: “Bütün hareketimiz ve halkımızın gözü şu anda bu savaşta, onları hayal kırıklığına uğratmayacağız, düşmanı söküp atacağız. Şu anda savaşta bir ay 2 günü geride bıraktık ve düşman ordusunun hiçbir yerde tutunamadığını görüyoruz. Zap’ta işgalci ordunun belini kıracağız.”

Türk ordusunun Kurdistan Özgürlük Gerillası karşısında her gün darbe üstüne darbe yediğini ve başta kimyasal silahlar olmak üzere başvurduğu bütün yöntemlerin işe yaramadığını ifade eden şehit Karker Serbest “Önder Apo’nun fedai gerillaları karşısında Türk devletinin hiçbir teknolojisi işe yaramıyor. Kendisini NATO’nun en büyük ikinci veya üçüncü büyük ordusu gibi gösteriyor ancak gelip cenazelerini bile alamıyor” diye konuştu.

BARZANİ AİLESİNİN KÜRTLÜKLE BAĞI YOK

İşgalci Türk ordusunun 100 metre dahi ilerleyip erzak bile alamadığını aktaran şehit Karker Serbest “Şehit düşen bütün arkadaşların şahsında iddialıyız ve zaten düşman şu anda hezimeti yaşıyor” dedi. İşgal saldırısında Türk devletiyle hareket eden Barzani ailesinin ihanetine ilişkin ise şehit Karker Serbest şunları söyledi: “Şayet biz onlara Kürt dersek, kendimizden utanırız. Onların Kürtlükle hiçbir alakası yok. Eğer gerçekten Barzani ailesinden birisi Kürtlükle bağı olduğunu iddia ediyorsa, o zaman niye duruyor, işgalcilere karşı niçin harekete geçmiyor?”

Türk devletinin sadece PKK ile savaşmadığını, aslında Kürdistan’ın dört parçasıyla savaştığına ve Barzani ailesinin aldığı pozisyona dikkat çeken şehit Karker Serbest “Son olarak Barzani ailesi 4 arkadaşımızı katletti. Böyle bir şeyi ancak düşman yapar. Şayet Barzani ailesinde bir damar bile Kürtlük olsaydı bunu yapmazdı” dedi.

ZAP’TA ZAFER ELDE EDEMEYECEKLER

İşgalci Türk ordusunun kesinlikle Zap’ta zafer elde edemeyeceğini vurgulayan şehit Karker Serbest devamla şöyle konuştu: “Kesinlikle onları buraya gömeceğiz. Bizler Önder Apo’nun militanları olarak şehit düşen arkadaşlarımızın intikamını almak için kanımızın son damlasına kadar savaşacağız, durmayı kendimize haram edeceğiz, bu sözü veriyoruz. Onlar her ne kadar bu işgal saldırısına ‘kilit’ adını verdiyse bizler de direnişimizle Önder Apo’nun eline güçlendirerek ve bu savaşı İmralı’nın kapısını açan kilede dönüştüreceğiz.”