Şehit Mehmet Sevgat İntikam Biriminden Konya’da eylem

Şehit Mehmet Sevgat İntikam Birimi, şehit Zilan anısına Konya’da iki eylem yaptığını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Şehit Mehmet Sevgat İntikam Birimi, Konya’da 28 Haziran günü iki eylem yaptığını kaydetti.

Açıklamada şunlar belirtildi: ‘Kürdistan topraklarında faşist TC devletinin soykırım saldırıları devam ediyor. Her gün Kürdistan’a işgal ve imha saldırıları yapan bu işgalci güçler gerilla direnişinden aldığı darbe ve yenilgiye karşı sivil insanları ve yerleşim alanlarını hedef alarak gerçek yüzünü bir kez daha gösteriyor.

Devletin bu saldırılarından güç alan kimi faşist kişi ve kurumlar Kürt halkına ve onun değerlerine saldırma cüretini kendinde görüyor. Bizler hiçbir şekilde halkımızı yalnız bırakmayacağız. 40 yılı aşkın mücadele tarihimizde şehitlerimizin bize verdiği değerleri korumaya devam edeceğiz. Bu süreçte devlete yakın olan ve Kürt halkına karşı işbirliği yapan herkes hedefimiz olmaya devam edecektir."

28 Haziran günü Konya’nın Kulu ilçesinde faşist Ramazan Gürsen ve Cevdet Oğuz’a ait buğday arazilerine birimlerimiz eylem düzenlemiş eylem sonucunda iki şahsa ait yüzlerce dönüm ekili alan küle dönmüştür.

Yine aynı gün Kulu ilçesinde bulunan faşist Mahmut Aktan’a ait ekili araziye ve biçer makinesine eylem düzenlenmiş eylem sonucunda yüzlerce dönüm ekili alan ve biçer makinası imha olmuştur.

İntikam hamlemiz yayılarak devam edecek ne kadar faşist, işbirlikçi ve hain varsa hedef almaya ve imha etmeye devam edecektir.

Her iki eylem de 30 Haziran’da fedai eylem sonucunda şahadete ulaşan öncü komutan Zeynep Kınacı (Zilan) anısına düzenlenmiştir.”