Şenyaşar ailesi 504 gündür adalet için nöbette

Urfa’da katledilen yakınları için 500’ü aşkın gündür Adalet Nöbeti tutan Şenyaşar ailesi, katliamın tanığı AKP’li vekil Ahmet Eşref Fakıbaba’ya seslenerek, samimi ise gelip “helallik istemeye” davet etti.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor.

9 Mart 2021’de başlayan Adalet Nöbeti’nin 504’üncü gününde anne ve oğlu, erken saatlerde Suruç ilçesinde bulunan evlerinden Urfa Adliyesi’ne geldi.

Önceki günler olduğu gibi “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alana katliamda nöbet tutan aile, katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının yer aldığı “herkes için adalet” yazılı pankartı astı.

Ferit Şenyaşar, adalet nöbetinin zorlu mevsimsel koşullara rağmen sürdüğünü belirterek, “Adliyede savcılar tatilde. Bize adalet yok. Bir yerde zulüm varsa orada normal bir hayat olmaz. Ortada herkesin bildiği bir üstünlerin hukuku var. Bunu kimse inkar etmiyor. Yetkililer ‘elimizde bir şey yok diyor.’ Biz adalete olan inancımızı yitirmeyeceğiz. Adalet sağlanana kadar bu kapıdan ayrılmayacağız. Bu hukuksuzluğa her gün Urfalı yurttaşlar tanık” dedi.

Şenyaşar, katliam gerçekleştiği dönemin Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan ve katliam gerçekleştiğinde hastanenin bahçesinde bulunan AKP Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın bir hafta boyunca Urfa’da temaslarda bulunacağını hatırlattı.

Ferit Şenyaşar, “Bakan Urfa’ya ‘halkın sorunlarını dinlemeye’ gelmiş. Urfa'nın en büyük sorunu bu. Adliye önünde oturan annenin adalet talebidir. Eğer Fakıbaba samimi ise ve halkın sorunlarını dinlemeye gelmişse gelsin anneden helallik istesin. Belki bu helallikten sonra savcılar bir adım atar” diye seslendi.

Anne Emine Şenyaşar ise Adalet Nöbeti boyunca sağlık durumunun kötüleştiğini ifade ederek  “Gözlerim ve ayaklarım her geçen gün daha kötü oluyor. Buraya gelmeye mecburum. Evde oturamıyorum. Herkes için adalet istiyorum, kendim içinde istiyorum. Oğlumu (Fadıl Şenyaşar) bıraksınlar eve gelsin. İki oğlumu ve eşimi öldürdüler, artık yeter. Bunlarda hiç vicdan yok mu” şeklinde konuştu.

Aile, daha önceki eylem günlerinde olduğu gibi sanal medya hesabında da yeni bir mesaj paylaştı. Adalet Bakanlığı’nın hesabını etiketleyen aile, “Dört yıldır adalet arayışındayız. Her an, her dakika adalet sağlanacak umuduyla 504 gündür anne adliye kapısında bekliyor. Hastanede katledilenleri geri getiremez ama, beklediği adalet mutlaka gelecek” mesajını verdi.