Şenyaşar ailesi ‘adalet’ eylemini İstanbul’da da sürdürüyor

Urfa’da katledilen yakınları için adalet nöbeti tutan Şenyaşar ailesi, iki gündür İstanbul’da hukuki destek almak için ziyaretlerde bulunuyor.

2018 yılında AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının katliamında eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın nöbet eylemi 109’uncu gününde devam ediyor.

Aile haftanın beş günü Urfa Adliyesi önünde nöbet tutuyor. Ancak son iki gündür hukuki destek için İstanbul’da bulunuyor.

Şenyaşar ailesi, 24 Haziran Perşembe günü İstanbul’da Dr. Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapılan Demokrasi Konferansı’na katılırken, bugün Halkların Köprüsü Derneği ve İstanbul Barosu’nu ziyaret ederek hukuki destek talebinde bulunacak. 

Aile daha önceki eylem günlerinde olduğu gibi Twitter üzerinde yeni bir mesaj paylaştı:  “Adalet mücadelemiz İstanbul'da 2’nci günde devam ediyor. Bugün ulusal TV kanallarına konuk olacağız. İstanbul Barosu Başkanı ile görüşüp, hastane katliam davası için hukuki destek isteyeceğiz. Hak! hukuk! adalet! istiyoruz...”.