Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Şenyaşar ailesi: Adil yargılama olmadığı için iki kişiyi daha katlettiler

Urfa’da katledilen yakınları için 600’ü aşkın gündür Adalet Nöbeti eylemini sürdüren Şenyaşar ailesi, adil yargılanma olmadığı için farklı bir aileden iki kişinin daha aynı kişilerce katledildiğini belirtti.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, 9 Mart 2021’den beri Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor.

Eylemin 613’üncü gününde Suruç ilçesindeki evinden adliye önüne gelen aile, nöbet eylemini başlattı.

Eylemde konuşan Ferit Şenyaşar, "Adalet, insanca yaşamak isteyen herkesin ortak talebidir. Adil bir yargılama yapılmadığı için dün de Pirsûs'ta bizi katledenler, farklı aileden 2 kişiyi katlettiler. Bu zülüm devam ettiği sürece yeni katliamlar da meydana gelecektir" dedi.

Şenyaşar yetkililere seslenerek, "Bu anneyi görün artık. Ortada açık bir hukuksuzluk, adaletsizlik var. Katliamı yapanlar bellidir. Katliamı kim koruyor bellidir. Artık kral çıplaktır. Bunun haykırılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.