Şenyaşar ailesi: Hesap verecekler!

Urfa’da katledilen yakınları için 223 gündür adalet için nöbet eylemi yapan Şenyaşar ailesi, katliamın sorumlularının “bir gün yargı önünde hesap vereceğini” belirtti.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde başlattığı adalet nöbeti devam ediyor.

Adalet nöbeti, 223’üncü gününde Urfa Adliyesi kapalı olduğu için Şenyaşar ailesinin Suruç’taki evinde sürdürüldü.

Aile Twitter hesabında şu mesajı paylaştı: “İşyerimize saldırı ve hastane katliamı hakikattir. Failler şu an milletvekilleri himayesinde olsa da bir gün yargı önünde hesap verecekler.”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da, Şenyaşar ailesi ile 16 Ekim Cumartesi günü yaptığı görüşme ardından Twitter hesabında şu açıklamayı yaptı:  “Şanlıurfa’da, üç yıldır adalet mücadelesi veren Şenyaşar ailesiyle görüştüm. ‘Bu topraklarda adalet yok, buralardan gideceğiz’ diyen Emine Şenyaşar’ın feryadına kulak verdim. Eşitlik ve adalet mücadelesine devam edeceğiz ve Şenyaşar ailesinin hukuk sürecinin takipçisi olacağız.”