Şenyaşar Ailesi'nin duruşmasına vekiller alınmadı

Katledilen Şenyaşar Ailesi'ne ilişkin davanın duruşması başladı. HDP'li milletvekillerinin duruşmaya katılması engellendi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınları tarafından katledilen Hacı Esvet Şenyaşar ve oğulları Celal ve Adil ile Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız’a ilişkin açılan davanın 2'nci duruşması görülüyor.

Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Emine Şenyaşar ile ailesi, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ümit Dede, Van, Antep, Amed ve Urfa barolarına ve ÖHD Amed Şubesi'ne bağlı avukatlar katıldı.

VEKİLLERE ENGEL

Duruşmaya takip etmek için Ankara'dan gelen HDP Milletvekilleri Ayşe Sürücü ve Ömer Faruk Gergeroğlu ile HDP Urfa İl Eşbaşkanı Mikail Gözek adliyeye alınmadı.

Tutuklu sanıklar Fadıl Şenyaşar ile Enver Yıldız Ses Bilişim Görütü Sistem (SEGBIS) üzerinden duruşmaya katılacak. Diğer 11 sanık ise duruşma salonunda.

Duruşmaya alınmayan Milletvekili Gergerlioğlu, "Mahkeme başkanının kararını Adliye adalet komisyonu başkanına şikayet ettik" dedi.