Şenyaşar ailesi: Toplum olarak sesimizi yükseltsek bu zulüm bitecek

Urfa’da katledilen yakınları için annesiyle birlikte adalet nöbetinde bulunan Ferit Şenyaşar, “Toplum olarak sesimizi yükseltsek bu zulüm bitecek” dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde başlattığı adalet nöbeti devam ediyor.

Aile, eylemin 240’ncı gününde Elâzığ Cezaevi’nde 3 yılı aşkındır tutsak olan Fadıl Şenyaşar ile haftalık telefon görüşmesi yaptı.

Ferit Şenyaşar, Adliye Binası önünde nöbet eylemine ilişkin “8 aydır buradayız. Annenin sağlık sorunları giderek artıyor. Annemin yaşadıkları herkes için bir insanlık sınavıdır. Bu hukuksuzluğa birilerinin dur demesi gerekiyor. Önümüz kış. Artık annem bu zulmü kaldıramıyor. Toplum olarak sesimizi yükseltsek bu zulüm bitecek” dedi.

Şenyaşar ailesi, daha sonra adliye merdivenlerinde nöbeti eylemine başladı ancak adliyede görevli polisler, yukarıdan talimat geldiğini ve bahçede kimsenin bekleyemeyeceğini iletti. Polis aileye bahçe dışında eylemi sürdürmesini dayattı.

Bunun üzerine aile, avukatları Gökhan Dayık ile birlikte başsavcı ile görüşme talebinde bulunmak üzere adliye binasına geçti.