Şenyaşar ailesi ‘yarım yamalak’ adaleti reddetti

Urfa’da katledilen yakınları için 440 günü aşkın bir süredir Adalet Nöbeti eyleminde bulunan Ferit Şenyaşar, “yarım yamalak adalet istemediklerini” vurguladı.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor.

Adalet Nöbeti’nin 443'üncü gününde Emine ve Ferit Şenyaşar, adliyeye gelen avukat ve kent sakinlerine adalet mücadelesine dair bilgiler verdi.

Ferit Şenyaşar, iki gün boyunca İstanbul’da Adalet Nöbeti’ni devam ettirdiklerini hatırlatarak “İstanbul Tabipler Birliği anneme ‘Barış ve demokrasi ödülü’ verdi. Bu ödüller annenin yüzünü güldürmüyor. Birçok yerde düzenlenen konferanslara katılmamız için bizi davet ediyorlar. Annemin sağlık sorunlarından kaynaklı hapsine katılamıyoruz. Urfa Adliyesi önünde nöbetimiz devam ediyor. Gittiğimiz her yerde davamızı takip eden insanlar ile karşılaşıyoruz ve yanımızda olduklarını belirtiyorlar” şeklinde konuştu.

Annesinin sağlık sorunları olduğunu belirten Şenyaşar, “Bir yaz mevsimini burada geçirdik şimdi yine yaz oldu. Bu hukuksuzluğu herkes takip ediyor. Meclis’te gündeme geliyor. Üstünlerin hukuku uygulanıyor. Yarım yamalak adalet istemiyoruz. 4 kişi 4 yıl sonra tutuklandı, ancak hala gizlilik kararı var. Davanın ayrıntılarını bilmiyoruz. 4 yıldır kardeşim hukuksuz yere tutuklu. Taleplerimiz karşılanmadığı için nöbetimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Aile önceki eylem günlerinde olduğu gibi Twitter hesabında yeni bir paylaşımda bulundu: “Geçici makamına güvenerek yargıyı işlevsiz hale getiren gücün karşısında, hukuk ve adalet mücadelemiz 443’üncü günde Şanlıurfa Adliyesi önünde devam ediyor.”