Şenyaşar ailesine kış koşullarında ‘çadır’ yasağı

Urfa’da katledilen yakınları için adalet nöbeti tutan Şenyaşar ailesi kış koşulları nedeniyle çadır kurmak istedi ancak valilik reddetti.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor.

9 Mart’ta başlayan nöbet eylemi, 287’nci gününe girdi.  Anne Şenyaşar sağlık sorunları nedeniyle Suruç’taki evinde eylemini sürdürürken, oğlu Ferit Şenyaşar Urfa Adliyesi önüne geldi.

Ferit Şenyaşar, 7 Aralık 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) yazarak, kış aylarında soğuktan korunmak için çadır kurma talebinde bulunmuştu.

HDP Amed il binası önünde devlet destekli kurulan çadıra işaret eden Şenyaşar, “eşit yurttaşlık” haklarının tanınmasını istemişti.

Ancak valilik tarafından verilen yanıtta çadır talebi reddedildi. Yasağa tepki gösteren Ferit Şenyaşar,  “2021 yılında günlerimizin çoğu bu bina önünde geçti. Kış aylarındayız, havalar iyice soğudu. Annem yaşı itibarıyla bu soğuklara yenik düştü, hasta. Bugün gelemedi. Türkiye’nin farklı şehirlerinde anneler nöbet tutuyor, devlet bunlar için bütün imkanları seferber ediyor. Biz de kış ayında olduğumuz için soğuktan korunmak amacıyla valilikten çadır kurmak için izin istedik. Valilik bu talebimizi reddetti. Başka kişilere tanınan haklar bize neden tanınmıyor?” dedi.

Nöbet eyleminin başından bu yana maruz kaldıkları “zulme” işaret eden Şenyaşar, kendilerine farklı hukuk uygulandığı tepkisinde bulundu. Ferit Şenyaşar, “Burada bizi tutan şey duyarlı ve vicdanlı insanların desteğidir. Urfa Başsavcısı her gün lüks aracıyla önümüzden geçiyor ve bu hukuksuzluğu görüyor. Adaletin bir gün sağlanacağına inanıyor, bu kararlılık ile mücadelemizi sürdürüyoruz” diye belirtti.

Aile 287’nci nöbet gününde Twitter hesabında ise şu mesajı paylaştı: “Altlarında son model makam araçları ile adliyeye giren savcılar korkudan görevini yapamıyorlar. Vicdanlı ve onurlu insanlar tesellimizdir. Şanlıurfa Adalet Sarayı'nda adalet mücadelemiz 287. gününde kararlılıkla devam ediyor.”