Şenyaşar, Demokrasi Konferansı'nda konuştu: Bizi yalnız bırakmayın

Demokrasi Konferansı’nda konuşan Emine Şenyaşar, "O kadar vahşiler ki. Erdoğan, Halil İbrahim Yıldız’ı milletvekili yapıyor. Tüm ailemi katlettiler. Bizi yalnız bırakmayın" dedi.

İstanbul’da Dr. Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde devam eden Demokrasi Konferansı’na direnişteki Şenyaşar Ailesi de katıldı. Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar konferansta konuşma yaptı.

‘O KADAR VAHŞİLER Kİ!' 

Konferans katılımcılarına Kürtçe seslenen Anne Emine Şenyaşar, eşi ve çocuklarının vahşice katledildiğini belirtti.

Hastanedeki kamera kayıtlarının yok edildiğini belirten Şenyaşar, katiller dışarıda gezerken bir oğlunun ise cezaevinde tecrit altında tutulduğunu ifade etti.

Verdikleri adalet mücadelesi sırasında sürekli gözaltılara maruz kaldıklarını, yaşadıkları zulmün devam ettiğini dile getiren Şenyaşar, şunları söyledi: “Biz ne yapmıştık... O kadar vahşiler ki. Erdoğan, Halil İbrahim Yıldız’ı milletvekili yapıyor. Onun faizcilik, hırsızlık, katliam yaptığını bilmiyor mu? Ailemi yok ettiler. Dayanacak gücüm kalmadı. Evimde duramıyorum. Sabah evden çıkıp adliye önüne gidiyor, akşam dönüyorum. Sadece adalet istiyorum. Cezaevindeki oğlumu artık serbest bıraksınlar. İstediğim şey yalnızca adalettir. Bu mücadelede yalnız kalıyoruz. Herkesten mücadelemize destek vermelerini istiyoruz.”

Şenyaşar’ın sözlerinin ardından salondan “Şenyaşar Ailesi'ne adalet” sloganları yükseldi.

'MÜCADELEMİZ SÜRECEK, DESTEK İSTİYORUZ'

Ferit Şenyaşar ise katliamın üzerinden 3 yılı aşkın süre geçmesine rağmen soruşturma dosyası üzerinde halen “gizlilik kararı” bulunmasına dikkat çekti. Etkin bir soruşturma yürütülmediğini söyleyen Şenyaşar, bu nedenle annesiyle beraber adalet mücadelesi yürüttüklerini ama sadece adalet istedikleri için defalarca gözaltına alındıklarını vurguladı. Ferit Şenyaşar, "adalet yerini buluncaya dek mücadelelerine devam edeceklerini" belirterek, herkesten destek istedi.

Konferans, diğer katılımcıların konuşmalarıyla sürüyor.