Şüpheli asker ölümünde dosya kapatıldı!

Şüpheli şekilde yaşamını yitiren Kars doğumlu zorunlu asker Mustafa Araz’ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Aile itiraz etti.

MA'nın haberine göre, Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde bulunan Türk 1'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı Hava Savunma Füze Komutanlığı'nda zorunlu askerlik yaptığı sırada 12 Mayıs 2020’de şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Kars Kağızman nüfusuna kayıtlı Mustafa Araz’ın (23) ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma takipsizlikle sonuçlandı. Araz ile ilgili askeri yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Araz’ın 11 Mayıs’ta rahatsızlanması üzerine hastaneye kaldırıldığı, sonrasında kendisinden haber alınamadığı ve bir gün da metruk bir alışveriş merkezinin binasında intihar ettiği ileri sürüldü.

DARP İZLERİ FARK EDİLDİ

Olayın ardından Araz’ın ailesi, çocuklarının kollarından bağlandığını gösteren izler ve vücudunun farklı yerlerinde darp izleri olduğunu fark etmesi üzerine Babaeski Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Soruşturma devam ederken, dosyaya Araz tarafından yazıldığı iddia edilen bir intihar notu eklendi. İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü, notun Araz’a ait olduğuna karar verdi. Aile avukatı ise söz konusu rapora itiraz etti.

Babaeski Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma, 22 Mart’ta “Somut delil bulunamadı” iddiasıyla takipsizlikle sonuçlandı.

Aile avukatları da karara itiraz etti. Sulh Ceza Hakimliği’ne yapılan itiraz başvurusunda, “Bu karar, bir şeylerin gizlendiği yönündeki şüpheli arttırdı. Olay yerinde herhangi bir keşif de yapılmadı" denildi.